De archieven

Zweet op de verkeerde rug

Zweet op de verkeerde rug

Drie weken geleden vroeg een collega van mij (heel lief), of mijn kinderen het misschien leuk vinden om mee te doen aan een foto-serie. Immers zij was bezig met een fotocursus en het onderdeel ‘baby/kinderen’ waren nu aan de orde. Enthousiast zei ik ‘Ja’, want Eise is een voorbeeldige baby, altijd gelukkig en rustig. Robin vindt het geweldig om op de foto te staan en de gedachte van haar als een prinses op de foto, leek haar wel wat. Julian vindt het vooral leuk om zelf te fotograferen, dus die wilde niet.

Dus vol goede moed, ging ik op een zaterdagmiddag naar een huis in Assen. Ook Assen heeft nieuwbouwwijken, met vreemde namen. Dus uiteindelijk met google maps er toch gekomen (stond niet op de kaart, was de melding die ik kreeg van de navigatie).

‘Robin: wil je wat drinken?’ was de vraag mijn collega? Ja, was het antwoord. Het resultaat: ranja over haar prinsessenjurk.

  • Dus tip 1: de mooie kleren niet aan doen, pas 5 min voor de daadwerkelijke fotosessie.

 

Vervolgens gingen we naar boven. Eise was ongelukkig wakker geworden, want mama had hem midden in zijn slaap uit zijn bedje en in de auto gedaan. God, wat was dat mannetje huilerig.

  • Dus tip 2: ga met een uigeruste baby naar de reportage (of neem ze niet mee)

 

Gelukkig had Elena nog een aantal prinsessenjurken liggen (dus Robin kon zich uitleven). Nadat ze haar outfit had uitgezocht (en ze was heel specifiek), kon Elena beginnen met  het nemen van de foto’s.  Robin zag vervolgens allemaal leuke kettingen, armbanden etc. waar ze mee kon spelen, dus stilzitten was er niet bij.

  • Dus tip 3: laat geen accessoires achter op de fotoshoot

 

Nadat het zweet me letterlijk op de rug stond en ik Eise eindelijk in slaap had, kon Elena nog wat foto’s nemen van Eise.  Ten slotte moest Robin haar kleren weer uit doen. Helaas, dit was niet volgens de planning van mevrouw. Zij zette haar keel open en stopte niet, totdat Rien haar beneden wat chocola beloofde.

  • Tip 4: geen puberende peuters mee naar de fotoreportage

 

De conclusie van Elena: “ik heb hier veel van geleerd ;)”

Mijn conclusie: “ik ook ;)”

 

Geen reactie's

Geef een reactie