De archieven

People with no kids

People with no kids

Ik weet niet of er mensen zijn die het filmpje niet kennen, maar Michael Mcintyre legt het bijzonder grappig uit.

Laat ik beginnen dat ik heeeeeeeeel veel van mijn kinderen houd en dat ik echt niet zonder ze kan.

Julian en Robin hebben vakantie. Zes weken zijn ze vrij en dat betekent dat ze alle dagen thuis zijn. Nu heb ik een baan (één van de redenen om er te werken), waar je 11 weken per jaar vakantie hebt. Dit betekent dat ik vijf van de zes weken thuis ben (soms helpt Marijke een aantal dagen;) met de kids. Dan moet je creatief worden, want wij wonen in een wijk waar de meeste mensen in die periode op vakantie zijn, of dat de kids naar de BSO zijn. Dus Quality-time met mijn kinderen. Vol enthousiasme begin je aan de eerste week. Je organiseert een bioscoopbezoekje. Je gaat met ze naar Monkeytown. Stopt ze in de auto en gaat familie bezoeken. Of gaat heel creatief knutselen, schilderen en of tekenen. Niks aan de hand denk je dan. Echter de uitvoering van al deze activiteiten gaat meestal niet zo soepeltjes.. Zie nogmaals het filmpje van Michael. Denk bijvoorbeeld aan de activiteit tekenen (hoe moeilijk kan het zijn;). Echter niets is minder waar. Eise wil ook tekenen. Het liefst met stiften. Alles komt echt onder te zitten en dan bedoel ik met name zijn lichaam, onze stoelen en de vloer. Het mooie blad papier wat ik voor hem leg, is en blijft blanco.

Robin is echt een Vlinder (of eigenlijk een hamster/ ekster). Die vindt van alles (stenen, snoeppapiertjes, appels, speelgoed van anderen, speldjes, knipjes etc) neemt dat mee naar haar kamer en dan hoor je 1,5 uur niks.. Heerlijk denk je.. Tijd voor een kopje koffie (met een beetje mazzel is Eise naar bed en kan ik Julian eventjes voor een schermpje zetten. Echter hoe stiller het boven is, hoe banger je moet worden. Een tijdje geleden had ze met haar buurmeisje de nagellak van de oudere zus ontdekt. Het resultaat mag je zelf invullen. Boos word je dan, maar dat meisje kijkt je zo onschuldig aan, dat je gelijk weer schuldig voelt.

Deze week is de oppas weer terug van vakantie. Ik ben langzaam weer begonnen met werken.. Waarom?? vraagt iedereen.. Je hebt toch nog vakantie.. Eerst begon ik dan met een lang verhaal over veel werk etc.. (dat klopt, dat ligt er ook). Maar ik moet bekennen dat dit niet helemaal waar is. Ik wil gewoon na vier weken fulltime thuis te zijn, koffie kunnen drinken zonder hele grote consequenties :).

Geen reactie's

Geef een reactie