De archieven

‘If you eat this cookie the terrorist wins!’

‘If you eat this cookie the terrorist wins!’

Af en toe plan ik momenten voor mezelf in. Zodat ik in mijn uppie een boek kan lezen en mijn mail kan wegwerken. Nu doe ik dat vaak bij Doppio. Ik weet niet waarom, maar op de een of andere manier geeft dat voldoende energie om de rest van de dag aan te kunnen. Het is een heerlijke plek om stelletjes (met of zonder kids), studenten en ‘werkende mensjes in een coffeeshop (mensen zoals ik)’ in zo’n omgeving te zien bewegen.

Zoals ik al vertelde ben ik bezig in het boek: ‘The Willpower Instinct’.

De afgelopen weken heb ik een aantal oefeningen moeten doen, die ik graag met jullie wil delen. De volgende a-ha moments heb ik mogen ervaren.

  • license to Sin: Why being good gives us permission to be bad: Zo ‘vond’ ik het meer dan redelijk om ’s avonds een extra glas wijn in te schenken (wel bij het eten natuurlijk). Hoe contra-productief kun je zijn.
  • Training the willpower muscle: Blijkens enkele wetenschappelijk onderzoeken kan men concluderen dat als je oefent met zelf-controle (kleine wijzigingen/ kaizen), dit uiteindelijk leidt tot meer controle. Duh: Klinkt logisch toch? Echter, probeer maar eens een week niet met je benen over elkaar te zitten. Of de deur met links open te doen.
  • Is your exhaustion real: all too often we use the first feeling of fatique as a reason to skip exercise, snap at our spouses, procrastinate a little loner, or order a pizza. Challenge yourself to go beyond that first feeling of fatique. Deze is super lastig. Als je ervaart, dat het inderdaad tijdelijk is en dat je dit kan overwinnen. Dat gevoel is echt top!
  • Sometimes our strongest motivation is not what we think it is, or think it should be. If you are trying to change a behavior to please somenone else or be the right kind of person, see if there is another ‘want’ that holds more power for you.
  • Be nice!: Wees lief voor jezelf als iets niet lukt. Ik weet niet hoe jullie in elkaar zitten, maar ik ben streng voor mezelf. Zo ben ik veel aardiger voor mijn man, kinderen, collega’s etc. dan voor mezelf als iets niet lukt.

Dus: als je je eigen gedrag wil veranderen, dan is dit boek een aanrader!

 

Geen reactie's

Geef een reactie