De archieven

Eat Move Sleep

Eat Move Sleep

How Small Choices Lead to Big Changes

De subtitel is bemoedigend. Dit moet ik kunnen. Dan is er ook nog een voorwoord van DE Sir Ken Robinson en Daniel H. Pink.

En ik moet heel eerlijk zeggen, ik ben ontzettend enthousiast over dit boek!

 

De schrijver van het boek (Tom Rath), is ook betrokken bij Strengthfinder 2.0. Het begint heel indrukwekkend. Tom vertelt namelijk waarom hij dit boek heeft geschreven. Op jonge leeftijd (16 jaar) is bij hem een bijzondere genetische aandoening vastgesteld (Von Hippel-Lindau).  Bij deze mutatie  wordt een gen uitgeschakeld die verantwoordelijk is voor het voorkomen van tumoren. Dit betekent dat hij continu wordt onderzocht.  Op een gegeven moment ontdekt hij dat hij zelf wat kan doen om zijn ‘odds’ te vergroten.

Dat heeft niet te maken met ‘alleen’ de voeding die hij tot zich neemt, maar ook zijn slaapritme (de hoeveelheid) en of hij beweegt.

Nu denk je vast: Wat hij vertelt is niet nieuw (en dat klopt)!  Maar hoe hij het verteld is wetenschappelijk onderbouwd (en dat merk je).

Waar ik zelf heel veel aan gehad heb is de volgende passages:

Every Bite Is a Net Gain or Loss

Each bite you take is a small but important choice. Every sip requires another brief choice. If you make a decision that does more good than harm, such as opting for water over soda, it is a net gain. When you pick a side of fireas oinstead of vegetabels, it is a net loss. Even seemingly positive choices can turn into a net loss if you are not careful about everything that goes into a particular food or drink.

Move Early for a 12h Mood Boost

Trust me, I have made every excuse in the book for not working out in the morning: early meeting, long comute, or getting kids to school. Yet the reality is, you are the only one who misses out if you don’t exercise first thing in the morning.

When a team of researchers assigned a group of college student to exercise, then tracked their mood the next day, the made a suprising discovery. After just 20 min of a moderate-intensity workout, the student wer in a much better mood compared with a control group of students who did not exercise.

Nu had ik zelf al ervaren dat als ik ’s ochtends ging hardlopen (voordat de kids wakker zijn) de rest van de dag veel soepeler verliep. Nu was het ook nog eens waar. Klein dingetje. Ik moet het nu ook nog doen :).

 

Geen reactie's

Geef een reactie