De archieven

Soccer Mom, Helicopter Mom or Snow Plow Mom?

Soccer Mom, Helicopter Mom or Snow Plow Mom?

Lees ook dit artikel van de Huffington post van Andy Braner:

Soccer Mom, Helikopter mom

En ook Phaedra Werkhoven heeft in de Linda van deze maand een heel betoog gehouden over het opvoeden van kids en de druk die we onszelf opleggen.

Ik betrap mezelf er ook op dat ik last heb van de peer-pressure die ouders elkaar opleggen.  Zo vindt mijn husband het voldoende als ze op sport zitten. Maar wat als ze eigenlijk heel muzikaal blijken te zijn? Mijn schoonfamilie is super muzikaal en mijn schoonzusje en schoonvader kunnen fantastisch zingen. Ook mijn moeder zingt. Ik daarentegen (en mijn zus), hebben meer met tekenen. Moet ik ze niet op pianoles of gitaarles zetten? Ik zou alleen (nog niet) weten hoe ik dat logistiek in de week kan wegzetten. Het goed willen doen, dat is wat je wil. Je wilt niet het verwijt krijgen dat je onvoldoende hebt gedaan.

En oja. School. Ik ben echt heel blij met de school waar onze kids zitten. Maar wat doe je als het niet zo goed gaat? Ik wil niet zo’n moeder worden die dan met hoge poten naar de juf gaat en haar de les gaat lezen (want ik ben ook docent en ik weet hoe je les moet geven). Alleen kritiekloos alles aanvaarden, zit ook niet echt in het aard van dit beestje. Ervan uitgaande dat iedereen zijn best doet lijkt me een goed uitgangspunt. Alleen als het om je kids gaat dan komt de tijgerin naar boven. Dan vecht je om te zorgen dat alles OK met ze gaat. Deze oerdrang is niet uit te leggen aan mensjes zonder kids. En is misschien ook niet rationeel. Dus misschien moeten we er wel rationeel naar kijken en zoals Minke  laatst betoogde op tijd een expert raadplegen als we er niet uit komen. Ik denk dat het goed als we onze tijger af en toe in ons hok stoppen. Ons kwetsbaar opstellen en hulp vragen als het nodig is. Dan hebben we ons best gedaan (want daar gaat het om).

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie