De archieven

Een week zonder Wifi

Een week zonder Wifi

Ok. Mijn husband had een huisje uitgezocht in Denemarken. De neuroot die ik ben controleerde de papieren en zag al snel: dit is niet het huisje dat we aangeklikt hebben. Man herstelde de boel. Ik vroeg: ‘Is er wel Wifi?’. ‘Natuurlijk’, antwoordt de Man. Neuroot controleert en ziet geen Wifi. Paniekmomentje. Hoe ga ik mijn huiswerkopdracht voor Grotius afmaken tijdens de vakantie zonder internet? Hoe overleven de kids zonder internet.  Geen internet, betekent geen iPad. Dus de uitzetknopjes van onze kinderen bleven een week thuis. We komen aan in de middle of nowhere (de Tesla gaf een toch wat verontrustende melding dat er in de omgeving geen laadpaal te  vinden was). Man komt tot de conclusie dat hij geen wereldstekker heeft meegenomen (best handig met een Tesla) en deze neuroot blijft heel kalm (we hebben nog 40 km op de teller) en zegt: ‘jij regelt dit dan pak ik de tassen uit.’ De man geeft aan enigszins een paniekmoment te hebben ervaren. Maar  mijn eigen Macgyver heeft het gerocheld (met ducttape). En hoe was de rest van de week? Heerlijk, oprecht ik kan niet anders zeggen. Natuurlijk vind ik het fijn als er internet is. Misschien zit ik inderdaad wat te veel op mijn telefoon. Je bent er meer bewust van hoeveel als het er niet is. Ik heb mijn huiswerk gemaakt op de 1.0 manier. Met alle boeken die ik kan vinden in mijn huis en kantoor  (de Man was niet zo blij met de extra tassen die mee moesten). Ik was zo waar twee dagen eerder klaar. Het worden misschien niet de beste huiswerkopdrachten die ik heb ingeleverd, maar ik heb het weer gered. Normaal gesproken gaan ’s ochtends de kids naar beneden en dan redden ze zichzelf. Juul zet Netflix aan en Robin regelt thuis de catering (iets met mislukte emancipatie). Nu we alleen een TV hadden met Deense en Duitse kanalen, waren de mogelijkheden natuurlijk wat beperkter. Bovendien lag onze slaapkamer nogal dichtbij de woonkamer, dus lang uitslapen zat er helaas niet bij. Echter ze gingen met z’n drieën spelen. En ja, ze sloegen elkaar soms de hersens in, maar vaak ook niet. Vooral nadat we lego hadden gekocht (in Legoland natuurlijk), gingen ze heel tof met elkaar spelen. Enige nadeel is dat ze bijzonder veel geluid daarbij produceerde.  Vandaag is het de laatste dag. We gaan nog even genieten van zon, zee en het strand. Morgen gaan we naar huis. Naar een huis met onbeperkt internet. En stiekem kijk ik ook daar wel weer naar uit.

Geen reactie's

Geef een reactie