De archieven

Soep!

Soep!

Ik kan niet goed uitleggen hoe de afgelopen weken en dagen zijn verlopen. Elke dag was er één. Maar wat ik gedaan heb? Ik weet het niet meer. Mijn hoofd is een soep. Als ik dit van te voren had geweten, was ik heel hard weggelopen. Ja dag! Dit gaan we dus niet doen. Ik ben gekke Henkie niet. Natuurlijk is het een  proces waar je doorheen moet. Ik word knettergek van de vraag: ‘Wat wil je dan wel? en ‘Had je dit niet kunnen voorkomen?’ Ik weet dat we er sterker uit komen, maar leuk is anders. Waarom kon ik niet gewoon doorgaan. Waarom wilde ik dat niet. En die afhankelijk van anderen. Mag ik dat even heel erg stom vinden. Ik vroeg laatst aan een vriendin hoe het ging. Ze zei: ‘mwah’. Ik zei: ‘kut dus’. Een golf van opluchting maakte van ons deel. Zullen we voortaan gewoon echt vertellen hoe het met ons gaat? In plaats van automatisch met ‘goed’ te antwoorden.

Voor degene die het programma van Sophie nog niet heeft gezien. Kijk!

Geen reactie's

Geef een reactie