De archieven

Zomertijd

Zomertijd

Een week hebben ze nodig om te wennen. Dacht ik. Hoe dom kon ik zijn. Er zijn kinderen die na 1 dag en 1 nacht weer volledig in het ritme zitten. Die van mij dus niet. Vroeg wakker zijn ze nog steeds, maar ’s avonds niet naar bed te krijgen.  De jongste telg begon er een sport van te maken. Met als toppunt vrijdag -of was het zaterdag-. Eerst deed zijn linkerteen zeer. Vervolgens wilde hij wat drinken. Zat er een spin in zijn kamer. Maakte zijn zus teveel lawaai. Wilde hij niet alleen slapen. Ik heb alles voorbij zien komen. Het is dat hij nog niet kan lezen, maar ik zou zweren dat hij smoesjes.nl heeft uitgespeeld. Dan zou je zeggen:’Yv, je moet gewoon duidelijk zijn!’. Hij mag gewoon niet meer naar beneden komen. Dit valt in de categorie:’duh’. En:’je mag het een keer zelf proberen’. Gelukkig heeft het tijd nodig en weet ik dat het een fase is. Maar soms..

Waarom is het zo moeilijk om aan de zomertijd te wennen?

Geen reactie's

Geef een reactie