De archieven

Red je relatie: klaag bij vriendinnen :)

Red je relatie: klaag bij vriendinnen :)

De husband en ik zijn lang bij elkaar. Heel lang. Hoe we dat doen? Nou gewoon. Ik ben briljant (kidding).  De belangrijkste ingrediënten zijn nog steeds aanwezig. Ik vind hem nog steeds interessant genoeg om bij hem te blijven. En hij vindt dat -denk ik- ook van mij. Nogmaals ik ben briljant. Het blijft natuurlijk hard werken, maar wat zeker helpt is het volgende. Probeer het klagen tot een minimum te beperken. Helemaal niet, is een utopie. Dus blijf realistisch.  Ik klaag in ieder geval zoveel mogelijk niet tegen hem. Sinds de kids er zijn, heb ik met gelijkgestemde vriendinnen een groeps-app, waar we ons hart kunnen luchten. Ik kan bij hen de frustratie kwijt. Ik kan daarna een redelijk gesprek voeren met mijn husband. Dat wil natuurlijk niet altijd, maar vaak wel. Het scheelt. Het haalt de scherpe randjes er vanaf. En even. Wij vrouwen vinden het helemaal niet tof om te zeuren of te klagen.  Of als ‘de klaagmiep’ bestempeld te worden. Wij snappen ‘de man’ gewoon heeeul vaak niet. Soms zijn jullie gewoon stom. En dat moet geventileerd worden. Wij begrijpen ook wel dat het voor de relatie niet goed is om dat super vaak te doen, dus vandaar onze groeps-app.  De klaag-app: voor al je frustraties en klaagzangen. Werkt als een tiet.

2 Reactie's
 • Leontine
  Geplaatst op 18:11h, 20 april Beantwoorden

  Briljant.
  En zo gaaf geschreven Yvv.
  Mooie homoristische, snelle en fijne vibe.
  Love iT!

  En een goede afbeelding als aankondiging vh blog op fb! Die werkt! ❤️

 • Ingeborg
  Geplaatst op 19:56h, 20 april Beantwoorden

  Herkenbaar 🙂
  Ga zo door met schrijven meis!

Geef een reactie