De archieven

Chauffeursdienst

Chauffeursdienst

Ik weet het nog zo goed! De dag dat de husband en ik elkaar aankeken en hij zei:’De kids mogen 1 sport kiezen en 1 instrument!’. Zo dit hadden we goed geregeld. WIJ zouden niet in ‘taxi-trap’ vallen. Wij zouden niet elke dag op en neer rijden om onze kids naar hockey, voetbal, judo, zwemles, ballet etc..te brengen. Jo! wij hebben ook nog een leven. Dit zou ons dus echt niet gebeuren.

Gisteren keek ik in de agenda.
Maandag: Taekwondo
dinsdag: judo (2 x)
woensdag: logopedie
donderdag: zwemles (2x)
vrijdag: Hockey en judo (wedstrijd)
zaterdag: Hockey

Voor de oplettende lezer: onze kids hebben nog geen instrument gekozen. De dochter staat op een wachtlijst voor pianoles. Ik hoop dat dit nog even duurt. Misschien vergeten ze ons.

Voornemens zijn leuk, maar de praktijk is anders. We hebben een kind die 12 sporten en 13 ongelukken heeft uitgevonden. Die nog zoekende is naar ‘haar ding’. We hebben een kind die het liefst alle dagen sport. En op het moment dat zijn broertje op zwemles ging, besloot dat hij zijn zwemvaardigheden wilde halen. We zitten er toch, dacht ik (en de husband ook overigens).

De ‘regel’ eerst je zwemdiploma dan een sport, lieten we na de eerste varen. De dochter wilde ‘super graag’ op ballet. En ach we konden wel wat regelen met de buren. De jongste telg was nog geen vier jaar toen de judo leraar van de oudste telg het een goed idee vond om hem te scouten. En ach… ik was toch al aan het rijden.

Dus zo heb ik al mijn goede voornemens laten varen. En met veel plezier overigens.

Mijn mantra is als volgt: ‘altijd inconsequent is ook consequent’. *met dank aan relax-mama.

2 Reactie's
 • Tamar
  Geplaatst op 15:05h, 19 september Beantwoorden

  Herkenbaar, herkenbaar.
  En dan heb je nog niet de ritten meegerekend die onlosmakelijk verbonden zijn met alle speelafspraakjes, kinderfeestjes, extra sporttoernooien en tandartsbezoeken. Wij “relaxte” moeders zijn dan ook nog in staat de juiste routes te plannen om ook nog de bananenvoorraad aan te vullen en de kinderen de volgende dag met volle broodbakjes naar school te laten gaan (huh, is dat brood nu alweer op?) Ach en al die autoritjes zijn zo gek nog niet: muziekje aan, iedereen een pepermuntje uit het dashboardkastje en meestal komen dan de orininele opmerkingen of vragen. (Vandaag nog: mam, kun jij je het moment nog herinneren dat je mij maakte?) Ik koester ze voorlopig maar, die taxiritten. Voor we het weten vragen we hen ons te chaufferen naar polikliniek A in ziekenhuis B voor een staaroperatie en denken we met weemoed terug aan deze tijd…

 • gimail7
  Geplaatst op 06:48h, 20 september Beantwoorden

  Of zoals een collega ooit zei: ‘Geen beleid is ook beleid’. Gelukkig kunnen ‘wij vrouwen’ geweldig organiseren en plannen😘

Geef een reactie