De archieven

Braving the f… Wilderness

Braving the f… Wilderness

Het nieuwe boek van Brené Brown is uit. Ik heb hem gelezen. Ik heb het boek via Audible geluisterd. Het bleef knagen. Mijn ‘aha momenten’ bleven uit. Ik keek het onderstaand filmpje. En ondanks dat het een goed filmpje is, kon ik het niet goed samenvatten.

Het is geen dik boek, dus ik las het nog een keer. En nog een keer. Ik zag het niet. Het zijn mooie verhalen. Het zijn losse verhalen. Welke specifieke boodschap wil ze overbrengen? Ik leg het boek weg.

Gisteren had ik een momentje. Dat ik de wereld even stom vond. Ik keek de husband aan en zei: ‘Ik heb een bloed hekel aan kliekjes’. En dan bedoel ik niet de kliekjes die je kan opeten. Die vind ik tof. Ik kan daar een week op teren. Nee ik bedoel de hechte groep waarvan de leden elkaar bevoordelen. 

Ik ging niet akkoord met het gedrag van dat kliekje. Veel mensjes om mij heen vinden dat ik me niet druk moet maken. Maar ik kan er niks aan doen. Ik word recalcitrant. Ik kom in actie. Ik zorg dat de waarheid boven tafel komt. Op dat moment moest ik denken aan de quote van Maya Angelou. En hiermee eindigt Brené Brown:

“You are only free when your realize you belong no place -you belong every place- no place at all. The price is high. The reward is great.”

BB: ‘ I’ll leave you with this. There will be times when standing alone feels too hard, too scary. and we’ll doubt our ability to make our way through the uncertainty. Someone, somewhere, will say, “Don’t do it. You don’t have what it takes to survive the wilderness” This is when you reach deep into your wild heart and remind yourself,

” I am the wilderness”

En ik snap het nu.

Geen reactie's

Geef een reactie