De archieven

Stil

Stil

Het is alweer bijna herfstvakantie. En ik dacht terug aan de zomervakantie. Het moment dat we ons koninkrijk moesten delen met 40 andere kleine tentjes aan het einde van het veldje. Een kleine invasie van Franse pubers. Daar gaat onze vakantie, dacht ik. Ik dacht aan het geluidsoverlast die het met zich zou brengen. Het gegil van de meiden. Het geouwehoer van de jongens. Hangen bij de wc. Je kent het wel. Ik dacht aan mijn eigen pubertijd.

Een hele tijd niks. Geen geluid. Geen overlast. Niks. Wel zagen we de jongens om 7h ’s ochtends met hun telefoon voor de tent zitten. De meiden aan de overkant. Nogmaals geen piep!

Het was fijn voor ons, maar ik dacht: is dit ok? Moeten pubers niet gewoon geluidsoverlast produceren?

Fast forward:

Dit weekend. Ik keek naar de kamers van de jongens. Redelijk opgeruimd en geordend. De mannen zaten stil achter een schermpje. Ik keek naar de kamer van de dochter. Die had twee vriendinnen over de vloer. Ik vreesde voor het resultaat. Ik hoorde het gegil. Ik hoorde dingen vallen, deuren die open en dicht werden geslagen. Het geren naar buiten en weer naar binnen. De 36 outfits die ze aan- en uittrekken.

Ik dacht: Waarom kan ze niet gewoon stil zijn.

Flashback Zomervakantie:

Mijn dochter zou zo niet worden. Ik hoop in ieder geval dat later 1 telg voor geluidsoverlast zorgt. Ik ben nog bezig met de andere twee. Die hebben het ook in zich. Ik weet het zeker.

Geen reactie's

Geef een reactie