De archieven

Zwemles hacks

Zwemles hacks

Zwemles. Telg 3 zit op zwemles en Telg 1 vond het leuk om mee te doen. Dit kan weer een aantal maanden duren. Aangezien we ervaring hebben, weet ik hoe je deze marteling kan optimaliseren. Het begint met de voorbereiding.

 1. Zwemkleren thuis alvast aantrekken.  Dat scheelt een keer omkleden.
 2. Leg een warme deken in de auto (kom ik zo op terug)
 3. Zorg voor eten in de auto (voor de terugweg)
 4. Neem grote handdoeken in een grote shopper mee (en dan ook super groot). Zodat je ze in 1 keer kan inwikkelen en afdrogen. Ik neem ze ook wel eens als een pinguïn mee in de auto.
 5. Trek zelf slippers aan. Ik ben het een keer vergeten. Daar stond ik dan, met een panty zonder schoenen = geen succes.
 6. Kids ook slippers aan (iig geen schoenen met veters). Na het douchen is alles vochtig en als ze dan nog hun sokken en  schoenen aan moeten doen is niet ok. Ook niet in de winter.
 7. Neem shampoo mee. Dat scheelt weer een keer haren wassen deze week.
 8. Plan -als het kan- de zwemles aan het einde van de middag of begin van de avond. Neem pyama’s of onesie mee. Na het douchen gelijk de pyama/onesie aan.
 9. In de auto kunnen ze onder de deken even wat eten, waardoor het suikergehalte weer wat stijgt. Ik heb standaard knijpfruit of yoghurt in de auto liggen. Dat kruimelt niet. Kids blij = jij blij.
 10. Ga na de zwemles niet uitgebreid lopen koken. Kids zijn moe, jij bent moe, dat is geen goede combi. Frietjes, tosti of poffertjes zijn prima.

Dus hack die zwemles!

1 Reactie
 • Floor
  Geplaatst op 14:40h, 01 februari Beantwoorden

  Oh man die zwemles… ik kan me helemaal vinden in je tips. Na 20 maanden zwemles heb ik het al lang gehad (maar we zijn er met dochter 1 nog lang niet) en er volgen er nog 2…. Help!

Geef een reactie