De archieven

Waarom iedereen Paddington 2 moet zien..

Waarom iedereen Paddington 2 moet zien..

Vrijdag 15 december 2017

Het was zo’n dag. Dat je denkt bij het inplannen van alle afspraken. Dat ken net.

Aanleiding

De oudste telg is in december jarig en het vieren van zijn feestje (voor zijn vriendjes) schiet er vaak bij in. Dus deze is gevierd in januari, februari en ja zelfs in juni. Dit jaar wilde ik het anders doen. Het in ieder geval in dezelfde maand vieren. Dat is gelukt. Zelfs binnen twee weken na zijn verjaardag. Na overleg met alle betrokken partijen, werd er een datum geprikt. Dat was gisteren.

De ochtend

De telg in kwestie had zijn voorstelling. Een moderne kerst-uitvoering. Ik vind hem wat bleekjes. Na de voorstelling vliegt hij in mijn armen. ‘Wat is er mannetje?’, vraag ik. Het antwoord: ‘ ik ben niet zo lekker’.  Verschillende scenario’s worden gelijk in mijn hoofd uitgedacht. Overleg met de husband. We kijken het even aan. Buurmeisje zit naast hem in de klas.  Zij controleert de komende drie uur of hij niet moet spugen. Dat gaat goed. Fase 1 overleefd.

Telg nummero 3 klaagt over zijn keel. ‘Als je ziek bent, kun je niet mee naar het feestje’, is mijn antwoord. Hij is spontaan beter.

De middag

Om 15h halen we de jongens van school. Mark telt. Inclusief die van ons moeten we 10 kindjes hebben. We missen er 1. Denk denk, ‘wie moet er nog mee?’. Check. Degene wordt opgepikt. Gelukt. 10 kids.  We verdelen ze over de auto’s.

Je verzint het niet, maar de brug stond open. In december. Tussentijds overleg. Ik rij om. Zullen we gelijk naar de bios gaan of toch eerst de kadootjes uitpakken. Eerst kadootjes uitpakken. Kadootjes uitgepakt op het werk van de man en daarna lopen we naar de bios.

We hebben bijna de bios voor ons zelf.  Juul wilde naar Paddington 2. En wat een geweldige film. Gewoon twee uur genieten. Voor kids en volwassenen een super film. En Hugh Grant. Gewoon Hugh Grant. Wat moet hij een lol hebben gehad tijdens het filmen. Jezelf zo op de hak nemen. Hij is ouder, maar nog steeds prettig om naar te kijken.

De film is zo mooi gemaakt, verhaallijn is top en goed geacteerd.  Tien kindjes volledig in de ban van de film. Bijna teleurgesteld dat hij is afgelopen.

Een vriendje komt naar me toe: ‘Gaan we nu nog iets wilds doen?’ Ik: ‘nee, dit is het. We gaan alleen nog thuis frietjes eten’. Hij: ‘gelukkig!’.

Aan iedereen merk je dat ze toe zijn aan vakantie. Ze zijn bleekjes, moe en verkouden.

De avond

De planning loopt uit. We zouden om 19h al naar een ander feestje moeten, maar we zitten nog aan de frietjes. De oppas komt hijgend binnen. ‘bij de verkeerde halte uitgestapt’. ‘Maakt niet uit. Schuif aan’, roep ik. ‘En 7 kindjes gaan zo nog naar huis’, want ziet een verschrikt gezicht.

Ik kleed me snel om en de man regelt de catering. Wissel van de wacht en de eerste wordt opgehaald. De ander loopt naar huis en de rest brengen we weg.

20.20: sluiten aan bij het etentje. Ze hebben het hoofdgerecht al op. ‘Adem in adem uit’. en Lacht. Kijkt de man aan. We hebben het weer gered.

Geen reactie's

Geef een reactie