De archieven

Kersttruien

Kersttruien

Zaterdag. Een weekend waar we eindelijk niks hoeven. Iedereen loopt in zijn pyama. We drinken koffie in ons bed. De dochter knutselt. De oudste zit in zijn eigen wereld. En de jongste huppelt een beetje rond. Ik loop de trap af. En aanschouw onze woonkamer. De chaos valt mee. 30 min opruimtijd schat ik in.

De dochter heeft een briljant idee. We gaan kersttruien kopen. De jongste wil mee. Met de bus. Mazzel wij hebben, want de bus komt er gelijk aan. Ik weet niet hoe ze het doen, maar meerdere knuffels zijn mee gesmokkeld. Iedereen in de bus weet na 10 seconden dat wij er zijn. ‘Mag ik op het knopje drukken?’ en we stappen uit.

We lopen in de Folkinge. De jongste is naar eigen zeggen: ‘moe!’ ‘Waar is de speelgoedwinkel?’ Ik: ‘We gaan niet naar de speelgoedwinkel’ ‘We gaan naar de markt en kersttruien halen’. Hij kijkt me aan alsof ik van Mars kom. Iets zegt me dat hij iets anders in zijn hoofd heeft.

5 min later
‘Mijn voeten zijn stuk’

7 min later
Ligt plat in de winkel voor de uitgang en zegt: ‘ik ga slapen’

10 min later
We lopen naar de bushalte. Wil mijn 0v-kaart pakken. Weg. K..

20 min later
Loopt naar de volgende bushalte. Belt de wederhelft. Wederhelft komt ons redden. We drinken chocomel tot hij komt. In onze kersttruien. Dat wel.

Geen reactie's

Geef een reactie