De archieven

Twaalf uur vliegen

Twaalf uur vliegen

10.15 vliegen vanaf Schiphol. Drie uur van tevoren aanwezig zijn. 5.15 meldt de schiphol taxi zich. Strakke planning. Kan niet fout gaan.

Om 1h hoor ik gestommel op de kamer van de oudste. Ik loop naar zijn kamer. Wrijf in mijn ogen. Zie ik het goed? Loopt hij hard? ‘Ik kan niet slapen en zo wordt mijn lichaam moe!’ Antwoordt hij. Er kwamen niet pedagogisch verantwoorde woorden uit mijn mond. De husband neemt het over.

Om 1.30 wordt de dochter wakker. Kruipt bij ons in bed.

3h: de jongste glipt er ook bij.

Om 4.15 gaat de wekker. Uitgeslapen is een groot woord.

In de taxi wordt nog een klein beetje geslapen.

7.17 Schiphol

Bagage drop off. Geboorteaktes hebben jullie die? Husband antwoordt: ‘die hebben we digitaal.’ Wordt kriegel. Nee die heb ik gewoon bij me. Net als alle andere verplichte documenten. Ik geef de aktes. Nu alleen nog door de douane. Niet mijn favoriete onderdeel. Al helemaal niet met kids. De oudste mag zijn tas openmaken. Er zitten zoveel kabels in. Dat de meneer achter de balie met grote ogen hem aankijkt. ‘Dit is de oplader van mijn iPad. Dit is de oplader van de switch…. ‘ en zo ging hij nog wel even door.

Twaalf uur vliegen. Het viel me echt super mee. Echt serieus. Genoeg films voor de kids. Catering was top. Thnx for flying with KLM. Toen begon de nazorg. Zouden ze iets voor moeten verzinnen.

We hadden namelijk iets vertraging. We kwamen laat op de AirPort. Toen was het op. Het luisterknopje was op alle versies stuk. Iedereen was toch een beetje moe en het wachten voor de douane en bij de autoverhuur duurde lang. ‘We hebben het gered.’ Denk ik. ‘We hebben het gered en ze deden het super’.

Geen reactie's

Geef een reactie