De archieven

Waarom ik in Kaapstad mijn winterslaap houd.

Waarom ik in Kaapstad mijn winterslaap houd.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik doe het goed op de zon. Ik vind sneeuw leuk, maar de ski-vakantie kan me gestolen worden (oh!). Tot groot verdriet van de husband. Ik heb twee ski-vakanties het echt oprecht geprobeerd.  Ik sta met trillende beentjes bovenaan de pistes. En als je een keer met een banaan van de berg wordt gesleept -ivm een gebroken scheenbeen waar je pas twee weken later achter komt- is de pret gauw over. De husband mag zo vaak als hij wil snowboarden, alleen niet met mij. Ik ben alleen geschikt voor de Après-ski. Ik ga wel met de dochter -die net als ik  bijzonder veel hoogtevrees heeft- naar de zon.

En zon is er genoeg in Kaapstad. Maar de zee, de zee wint het hier echt. De kids zijn dol op de zee. Is deze koud? Ja. Maar daar hebben ze een briljante oplossing voor en dat noemen ze wetsuits. Het aantrekken van deze dingen is een dingetje. Je hebt minstens drie man nodig om 1 pak aan te krijgen plus een plastic tas. Een plastic tas? Ja die doe je dan om je voet. Vervolgens doe je daar het pak omheen en tadaaa. De rest moet peanuts zijn. Misschien moeten we nog wat vaker oefenen. Denk ik.

Bijkomend voordeel is wel dat ze dan niet levend verbrand worden. Op deze manier kunnen ze uren -tenzij ik er klaar mee ben- in de zee boarden.

Het strand is super mooi. Totdat je weg moet. Het zand zit en schuurt overal. De auto die vervolgens eronder zit. Je bedenkt dat ivm de drought, je eigenlijk niet teveel wil wassen en douchen. Dus zitten we op 1 handdoek of een matje met z’n allen. Eigenlijk best knus. De andere handdoek blijft vrij van het zand en is alleen nodig voor het afdrogen. Afdeppen is een beter woord. De wind fungeert als een soort föhn.

Het eten. Je kunt hier werkelijk overal geweldig eten. Dat wij de eerste dagen gekookt hebben, vindt men eigenlijk raar. Het nut is er nog niet van ingezien volgens de locals.

En wijn. punt. Ik denk dat ik het hier bij laat.

Ik zal niet teveel foto’s delen, want zoals de buurman zegt. Dat is cyberbullying.

Waarom je in Kaapstad moet overwinteren? Easy: Zon, zee, strand (een beetje), eten en wijn.

p.s. mijn oudste telg heeft een vlog gemaakt (een house tour :))

Geen reactie's

Geef een reactie