De archieven

Waarom het soms anders loopt….

Waarom het soms anders loopt….

Drie maanden hadden we bedacht. Dik drie weken wordt het. Iemand die ons heel dierbaar is, is flink ziek. Een operatie is nodig. En gauw. Dus gaan we binnenkort naar huis. De kids zouden vanaf gisteren naar de internationale school gaan. Dat gaat dus niet door. Ze krijgen nu les thuis. Les van ‘moi’.  Van school hebben ze een bak werk meegekregen. Wat de oudste gelijk als ‘huiswerk’ heeft bestempeld. Ik maak drie accounts op Squla aan. Deze krijgt van de oudste twee een duimpje omhoog. Ze kunnen vreemde talen leren en oefenen voor de CITO. 

Hoe ziet onze dagindeling er nu uit?

  • 6h: Wake-up! (de zon is hier vroeg wakker)
  • 6.30: De man gaat naar het werk
  • 6.30-7h: kids wakker
  • 7h-7.30: hardlopen oudste twee. Kunnen we gym van het to do lijstje halen.
  • 8-12h: 4 blokken van 45 min les, 10 min pauze.
  • 12-13h: Lunch!
  • 13h-14.30: vrije keuze. Juul wil bijvoorbeeld leren programmeren en Robin is een verhaal aan het schrijven. Eise is 5 en huppelt wat rond.
  • 14.30-15h: De man komt thuis
  • 15h-18h: Baywatch time

Gaat het altijd perfect. Verre van. De jongste telg wordt ‘zo moe van leren’. Valt het mee? Ontzettend! Ik vind het stiekem leuk om te zien hoe ze leren. Ik heb geen flauw idee of we genoeg doen, maar we doen ons stikkende best. We proberen verder zoveel mogelijk te genieten van de resterende tijd.

 

Geen reactie's

Geef een reactie