De archieven

Hoe overleef ik het 10-minuten gesprek?

Hoe overleef ik het 10-minuten gesprek?

Dit zijn de resultaten als je bovenstaande zin invoert. Tien tips voor de docent.  Een checklist voor de ouder.

 1. Schrijf op waar je over wilt praten:
  Is mijn kind gelukkkig? Oh nee, daar gaat het niet om. Sorry.
 2. Zorg dat je weet hoe je kind ervoor staat
  Check. Ik ken mijn kind. Intensief vooronderzoek gedaan. Zelfs zover gegaan om vier weken zelf les te geven :). En ja, ik weet echt wel dat ze hun eigenaardigheden hebben. Ze zijn niet perfect.
 3. Stel je open op
  Is op die kleine stoeltjes wel wat lastig.
 4. Maak geen verwijten
  Degene die dat binnen 10 min kan, is briljant. Er wordt zoveel informatie gedeeld in zo’n korte periode. Ik ben dit meestal aan het verwerken. Ik knik braaf en zeg ja en amen. Een weerwoord opstellen, duurt bij mij nu eenmaal langer. En ik heb respect voor de docenten. Ik weet hoe het is om aan de andere kant te zitten.
 5. Voorkom discussies over de opvoeding thuis
  Dat kan ook niet, want ik ben AWESOME
 6. Zet afspraken op papier
  Oeps.. Weer vergeten.
 7. Maak een vervolgafspraak
  Wanneer dan? Ze zijn al super druk. Ze staken niet voor niks en er is veel uitval door ziekte.

Als ik zo de reacties lees (ook van de docenten), dan is het een martelgang voor alle betrokken partijen. Een complete aflevering van  de Luizenmoeder wordt er aan gewijd.  Ik  moet eerlijk opbiechten dat ik mijn linkerhand geef om niet te hoeven gaan.

We kunnen het tegenwoordig zelf plannen. Jeej. En ik kon het zo plannen dat de husband binnen een uur alle drie gesprekken achter elkaar voor zijn kiezen kreeg.  Hij had geen papier mee overigens. Wel opmerkingen digitaal opgeslagen. De man komt afgemat terug. We hebben natuurlijk ook een helse week achter de rug. Een plan de campagne wordt opgesteld. Minder schermpjes en we gaan vaker naar de bieb. Op zich wel weer een incentive om veranderingen door te voeren.

Ik ben wel bang, dat ik de volgende sessie zelf moet gaan.  Maar toch. Het moet anders kunnen. Regelmatig een update. Feedback van de juf.  Iets met skype ofzo. Ik kom er op terug.

 

Geen reactie's

Geef een reactie