De archieven

‘Ik doe maar wat’ moeder

‘Ik doe maar wat’ moeder

Helemaal hip is het. ‘De ontspannen moeder’. Ooit aan de man gevraagd. Ben jij een ‘een ontploeter vader?’ De meest hilarische blik kreeg ik terug. De man doet daar niet aan. Natuurlijk zijn we niet altijd ontspannen. Soms wel en soms niet. Ik doe maar wat. Zo was ik gisteren niet echt de hele tijd zen. Ik ging op de fiets naar school met de dochter. De dochter was niet vooruit te branden. Bleek -dat als je je fiets drie maanden niet gebruikt- de banden echt wel aan vervanging toe zijn. Dus met zweet op mijn rug kom ik aan op school. De dochter zegt wijs: ‘hij doet het niet zo goed’. Dus. Checkt agenda. Wanneer kan ik de fiets wegbrengen. En welke is het meest dichtbij? (google is your friend).

Daarna door naar mijn yogales (katinka ftw). En oja mijn rem is ook vastgevroren. Dus met gevaar voor eigen leven fiets ik naar Helpman. Na de les denk ik: ‘ik ben best wel weer ontspannen.’ Ik pak mijn telefoon. Deze was lichtelijk ontploft door werk/Privé berichtjes.

Ik werk deze weg. Fiets vervolgens snel naar huis, want ik had een rommelige keuken achtergelaten.

Mijn rem doet het gelukkig wel weer.

Vanmiddag werd het huis bezet door een aantal speeldates. In mijn hoofd moest ik de keuken opruimen. Waarom? Het geeft me rust. In een half uur het huis weer aan kant en de was aangezet. Ik ga met de auto naar school.

Jongste telg is niet te genieten. Zijn speeldate gaat niet door en de dochter heeft wel een afspraak. Zijn wereld vergaat. En oja, de fiets moet nog naar de fietsenmaker. Dochter een knuffel gegeven en de logistieke planning met de wederpartij geregeld.  Ik zet de terrorist op de fiets en duw hem voort. De huilsessie komt gelukkig tot een eind en we hebben onderweg lol. Fiets gedropt en we lopen terug. Nou ja. Ik loop terug. Zijn voeten zijn weer eens stuk. Dus hij verblijft op mijn nek. Oudste telg is om 12.30 vrij (jongste twee om 12h) en we komen om 12.28 aan op school. Ben ik ontspannen. Mwah..

En dan heb ik het nog niet eens over het middagprogramma. 🙂

Geen reactie's

Geef een reactie