De archieven

Mooierd

Mooierd

Zo’n dinsdagochtend, waarbij bijna alles lukt. We allemaal op tijd zitten, maar wonder boven wonder alles loopt en gezellig is. Iedereen is gevoerd, schoon en gewassen, tassen klaar en in de kleren.

Ik kom naar beneden en zie de dochter. Ze is briljant. Alleen heeft ze zelf haar haar gedaan. Twee knipjes en een staartje. Dan zou je denken: ‘Wat is daar mis mee?’ Niks. Alleen de uitvoering kon beter vond ik.

Ik probeerde het eerst subtiel. ‘Zal ik nog even snel je haar doen?’

Antwoord:’Nee’

‘Wil je echt niet dat ik alleen even snel een borstel door je haar haal?’

Antwoord:”Nee’

‘Heel snel?

‘Neeeeeeeeee…..’

De husband bemoeit zich ermee. ‘laat haar en ze is prachtig’. ‘Jullie vrouwen zijn ook errug’.  We stonden immers al buiten en de dochter zat al half in de auto.

Mijn laatste strohalm: ‘Wil je een borstel mee naar school’??’ Geen reactie.

De auto is al weg. De man heeft gelijk, maar ik kon het niet laten.

1 Reactie
  • Tamar
    Geplaatst op 15:24h, 07 maart Beantwoorden

    Hahaha, zo hebben wij hier elke morgen strijd om het eigenwijze plukje op zoonliefs achterhoofd dat struktureel niet wordt meegenomen in zijn gelbeurt. Hij vindt het allang best. En ik sneak met een plantenspuit en kam achter hem aan om het desbetreffende plukje te overmeesteren, tot zoonliefs grote irritatie. Ik denk dat ik het maar laat voortaan. Wiens probleem is het nou eigenlijk?

Geef een reactie