De archieven

‘Ik hoef niet altijd perfect te zijn’

‘Ik hoef niet altijd perfect te zijn’

Jo! Was ik weer. Na een tijdje afwezig te zijn, voel ik weer zin om te schrijven. Laten we kort zijn. De afgelopen maanden waren bijzonder verdrietig. In mijn hoofd weinig ruimte om te schrijven. De dagen vlogen voorbij.

Tot vandaag.

Mijn dochter. Ik heb een bijzondere dochter. Dat zegt natuurlijk iedereen, maar bij mij is het waar. Sinds ze klein is heeft ze een mening over wat ze aandoet, wanneer ze het aandoet en of het seizoensproof is. Vooral dat laatste heeft nogal wat strijd opgeleverd (mijn buuf is getuige). We hebben in de afgelopen maanden gelukkig een modus gevonden waarin dat redelijk soepel loopt. Ik vertel de avond ervoor -of voordat ze gaat uitzoeken-  wat voor weer het wordt. Dat zijn voor haar dan de parameters waarin ze haar zoektocht begint. Jawel zoektocht. Want het kan rustig 20 minuten duren. Waar eerst de kasten niet meer in orderlijke staat bevond, is zelfs dat aan de beterende hand. Dus all goes well, zou je zeggen.

Ja, dus, nee.

Want het haar. Ze wil haar haar zelf doen. En daar vind ik dan weer wat van. Een discussie barst los. Totdat ze zegt:’ik hoef er niet altijd perfect uit te zien!’.

En ik was stil. Ze had mega gelijk. Dus ik stopte.

Na drie dagen had ze een coupe gezien bij een vriendinnetje. Die had dat weer op Youtube gezien. Daar had ze mijn hulp bij nodig. Ik kon helpen. Geen strijd. Gewoon fijn.

Beste dochter ever. punt.

Geen reactie's

Geef een reactie