De archieven

School – Vakantie

School – Vakantie

Zes weken vakantie. Iedereen met (kleine) kids, weet dat het een opgave is.  Ze waren soms om achter het behang te plakken. En toch. Ik had er gisteren moeite mee om ze weer naar school te zien gaan. De navelstreng moest weer even doorgeknipt worden.

De eerste weken waren meer dan ok. Vakantie in Noorwegen. Super tof. Een paar dagen hier en een paar dagen daar. De dochter was op een gegeven moment klaar met ‘het gereis’. En zette haar hakken in het zand. ‘Ik blijf hier’, was de mededeling. We zaten in Eidfjord. Echt heel mooi. Check google. Maar het weer werd heel snel minder. Regen en veel regen. ‘Dan blijf ik in de tent zitten’, zei ze. ‘Ik vind de camping leuk, er zijn leuke winkeltjes en het is hier mooi. Ik wil niet weg’.  Ik was opperhoofd: ‘gaat het ook regenen en waar gaan we nu naar toe’, maar ook ik was hier niet ongevoelig voor. Maar het ging echt hard en lang regenen en het werd koud. We zaten in twee tentjes, had ik dat al verteld? Ik word dan niet de gezelligste moeder van de wereld. De dochter gaf niet op. Gelukkig had ik een troef. De -werelds meest outdoor- oom, besloot ook om naar het zuiden van Noorwegen af te zakken. Daar was het 25 graden. Ze gaf toe.

Nog een paar dagen in Kristiansand. Dat was tof. En toen begon het ook daar te regenen. Na een dag te zijn verbleven in Aquarama -waar alleen maar mooie mensen naartoe mogen en je grof geld kwijt bent voor de entree, maar je wel kan surfen (indoor)- pakken we de boot naar Denemarken.

En dan thuis. Nog drie weken thuis.

Ook fijn. Maar je vervalt algauw weer in de oude patronen. Op vakantie gingen we elke dag wat doen. De bergen in, zwemmen, iets.

Ik vraag aan de zoon: ‘Ik vond het eigenlijk wel leuk om samen iets te doen’. De zoon: ‘Ik ook. Ik wil wel met jou naar Londen’.

Ik dacht eigenlijk meer gewoon met zijn allen iets doen en dan -liever niet naar het zwembad- gewoon iets doen. Maar de zoon heeft het helemaal bedacht.

Dus ik antwoord: ‘dan gaan we dat gauw doen’.

Geen reactie's

Geef een reactie