De archieven

Sticky Floors..

Sticky Floors..

‘Good Moms, Have Sticky Floors, Messy Kitchens, Laundry Piles and Happy Kids’.

En nog zes van zulke quotes.

Alleen, ik ben zelf niet zo gelukkig als het niet opgeruimd is. Ik sta echt niet de hele dag te boenen. Maar ik word heel gelukkig van een stofgezuigd huis. Het brengt rust in mijn hoofd en daardoor ben ik een leukere moeder, denk ik. Iets met een kip en een ei.

Ik zou super graag de boel de boel laten. Maar de kids weten dat ik eerst bijvoorbeeld de keuken of boodschappen etc wil opruimen, voordat ik weer gezellig ben. Klinkt erg, niet?

Ik maak het nog een beetje erger. We hebben een bejaarde kat. Deze haart. veel. erg.  En we hebben een deurmat. Die deurmat zit onder haar haren. Tot grote frustratie van moi. Dus mijn therapeutische sessie bestaat uit elke dag die mat stofzuigen.

De vraag is meer of ik er last van heb, dat ik de boel de boel niet kan laten. En het antwoord daar op is: ‘nee’. Ik heb er geen last van. Ik kan het, de rest van de dag, echt wel  laten gaan. Volgens mij is dat wel ok. We hebben de rest van de taken redelijk goed verdeeld. Ook de kids participeren (niet zoveel als we zouden willen, maar ok :).

En ja, de husband neemt  50% van de de huishoudelijk taken op zich. Ik ben meer opgeruimd, hij heeft het graag schoon. Waar ik het graag uit het zicht heb, wil hij het ‘definitief’ opgeruimd hebben. Dat kost alleen zeeën van tijd. Waardoor het eerst een nog grotere teringboel wordt, waarna het beter wordt. Ik kan dat, denk ik dan.

Dus bij ons geen ‘Sticky floors’, maar wel een pretty happy mom.

Geen reactie's

Geef een reactie