De archieven

Schermpjes

Schermpjes

Ik heb er een ‘haat-liefdeverhouding’ mee. Schermpjes: Dit is inclusief de Switch, Playstation etc. Ik HAAT het geluid. Ik ben sowieso gevoelig voor veel geluid, maar de herrie die ze produceren, terwijl ze aan het spelen zijn. Echt, het is voor mij niet ok. De koptelefoon is een briljante uitvinding.

De husband heeft daar geen last van. Hij kruipt met ze op de bank en gaat met ze gamen. Met veel geluid. Niet alleen afkomstig van de game, maar ook van dat grut op de bank. Hij doet leuk mee. Hij koopt spelletjes, die hij eigenlijk wil en betrekt de oudste in het complot om het deze te verkrijgen.

De husband en ik zien allebei wel gelijk het resultaat als ze er te lang op zitten. Ze zijn niet te genieten. Je kunt niet met ze communiceren. Eentje verdwijnt letterlijk in zijn/haar scherm. Hij/Zij gaat erin op. Duidelijke afspraken helpt zeker. Tijden stellen helpt  ook (alleen na 17h en in het weekend tot 10h ’s ochtends).

Maar toch knaagt het. Het is soms zo fijn om ze even achter een schermpje te zetten. Heel even rust. Kan ik kijken wat er nog meer op mijn: ‘to do’ lijst  staat, zonder dat ik ergens een ‘mama!’ hoor. Ik weet dat we dat ‘gemama’ ook een keer moeten aanpakken, maar hé: ik kan niet alles tegelijk.

WhatsApp Image 2018-09-23 at 08.15.12

Een ‘digitale detox’ schijnt te helpen. Maar weet je, ik vind spelletjes spelen stom. Niet een beetje stom, heel stom. Ik doe het voor hen. Net als naar het zwembad gaan. Zij vinden het leuk. Dus een volledige digitale detox zit er voor mij in ieder geval niet in.

Ik probeer wel wat meer te sturen, wat ze in hun schermpjestijd kijken (en dan met name Youtube). Bovendien vind ik films kijken tof. Klassiekers (Lotr, Hobbit, Harry Potter) hebben we allemaal al gekeken. We proberen nu andere films. Die -misschien niet helemaal geschikt zijn volgens de deskundigen- maar waar we allemaal wel van kunnen genieten. Sommige stukjes – van bijvoorbeeld Mission Impossible, Star Wars, Marvel films etc-  spoelen we door. Maar we kijken samen. Op de bank. Het aapje kruipt in me. Dit is een Happy moment.

Geen reactie's

Geef een reactie