De archieven

De dochter vraagt….

De dochter vraagt….

We zitten -na een tof feestje- in de auto en brengen de schoonzus naar de trein. De dochter zit weer op de spreekstoel. Ik ben moe en volg het niet helemaal. Ik vraag aan mijn schoonzusje -Nienke- of ze aan de voor- of achterzijde van het station afgezet wil worden. Ze zegt: ‘De voorzijde’. Dan komt uit het niets de vraag van mijn dochter: ‘Mam, hoe vind jij het om moeder te zijn? En zeg niet dat het zwaar is’!

Nienke en ik komen niet meer bij van het lachen. Ze kijkt me met grote ogen aan en wacht op een antwoord. Ik denk en ik denk nog een keer. Ik wil wel eerlijk zijn. Ik zeg: ‘Het is werken’.

De dochter begrijpt het niet. Ik leg uit: ‘Als je het juiste werk doet, is het meestal leuk, maar soms ook niet. Soms is het zwaar en kom je moe thuis.’

Ze denkt even na en dan volgt een overtuigende. ‘Ik snap het’

 

Geen reactie's

Geef een reactie