De archieven

Fietssleutels

Fietssleutels

Sleutels

Het is donderdag 17 oktober 2018. We krijgen ‘s ochtends een reminder van de klassenouder voor de dochter via de groepsapp. De dochter moet met de fiets naar school, want haar klas gaat op de fiets naar de schooltuinen. Dit is al zes keer gemeld op ‘Mijn School’, maar dit is een vreselijke app, die bijna niemand leest. Verzocht wordt of er vier ouders mee willen fietsen. Ik heb mijn target al gehaald dus kan dit verzoek zonder schuldgevoel afslaan.

De fiets blijft wel een nachtje op school. Immers we moeten nog naar zwemles (jongste voor A, dochter van C en oudste voor zwemvaardigheden). Ik zie haar nog spelen met de fietssleutel.

Vrijdag 18 oktober dient zich aan. Ik controleer of haar fietssleutel in haar tas zit. Er zit een sleutel in. Doch de man moet bij het ophalen constateren dat dit niet de fietssleutel is. Het huis wordt grondig doorzocht. Geen sleutel. Ik voorzie rampscenario’s met een betonschaar.

Een paar uur later vraag ik de dochter een brood uit de vriezer te halen. Ze komt lachend terug, met haar fietssleutel in de hand.

1 Reactie
  • Tamar
    Geplaatst op 10:12h, 26 oktober Beantwoorden

    Wij vinden hier ook bijna dagelijks attributen van jouw dochter in ons huis (nog net niet in onze vriezer). Dus als je de fietssleutel nog eens kwijt bent, kom gerust even hier zoeken 😊😇

Geef een reactie