De archieven

Kinderfeestje

Kinderfeestje

Het is zeg maar niet echt mijn ding, kinderfeestjes. Ik vind de voorbereiding leuk. Het huis klaar maken voor het feestje, maar dan de uitvoering. De hoeveelheid geluid dat men produceert. Het huis dat ontploft en mijn planning die aan gort wordt geslagen.

We hebben om verschillende redenen maanden later ook kinderfeestjes gevierd. Ik in de hoop dat mijn kindjes het vergeten, maar ik ben niet zo gelukkig. 

Eens in de zoveel tijd herinnert hij of zij zich dat ze nog een kinderfeestje tegoed hebben. Dus produceer ik weer een uitnodiging:’ Hoera, …. = 8,5 jaar!’

Dit jaar had ik mazzel. Alledrie wilden ze op de dagen die we daarvoor gepland hadden naar de bioscoop.  En film is zeg maar mijn ding. Daar kan ik echt van genieten. En na drie keer hetzelfde te moeten uitvoeren – de deelnemers zijn soms anders, daar moet je wel rekening mee houden- is het draaiboek geperfectioneerd.

De jongste telg wilde naar ‘Smallfoot’.

De tafel werd gedekt. Iedereen kreeg een naamkaartje. Hij en ik hadden er zin in. Dan vergeet ik even voor het gemak te vermelden dat ik klonk alsof ik 20 jaar gerookt had, mijn keel schuurpapier was en leefde op paracetamol, maar , als ouder kun je gewoon niet ziek zijn.

We hadden de generale repetitie met de dochter al gehad. Dus de uitvoering ging dit keer super.

 1. Alle deelnemers thuis verzamelen.
 2. Dan iedereen voorzien van vocht en suiker, zodat ze de rit in de bus zonder problemen kunnen doorstaan.
 3. Daarna met de bus naar CS (aanrader).
 4. Al lopend naar de bios . Vet handig, zo’n maatjes systeem op school.
 5. Bioscoop (2h alles stil met wat onderbrekingen van kindjes die moeten we plassen, draaiboek moet nog iets aangepast worden)
 6. Dan weer terug naar huis.
 7. Kadootjes uitpakken
 8. Sinterklaasjournaal kijken terwijl de man patat haalt.
 9. Patat eten
 10. Kindjes naar huis brengen. 

Kind kan de was doen.

De oudste is binnenkort jarig. Ik polsde voorzichting. ‘Wat wil jij doen met je verjaardag’. ‘Je weet dat ….. film rond je verjaardag uitkomt’

Hij kijkt me aan: ‘Een zwemfeestje’

Kakkend ik denk. Als ik iets niet leuk vind is het wel zwemmen. Had ik net iets geoptimaliseerd. Ik google op zwemfeestje. Dit moet ik kunnen.

1 Reactie
 • Nienke
  Geplaatst op 11:57h, 21 november Beantwoorden

  Hahaha, misschien moet je zijn favoriete ooms inschakelen voor 10.000x van de glijbaan-ondersteuning ;)?

Geef een reactie