De archieven

Decemberstress

Decemberstress

Of eigenlijk ‘de r’ zit in de maand stress’. Minus september, want die is wel ok.

Het begint bij ons op 25 oktober. Dan is de jongste telg jarig. Vervolgens ben ik op 10 november jarig, is de dag erna Sint Maarten, komt vervolgens die kerel uit Spanje in Nederland en zijn er ook nog twee zwagers jarig, die het gelukkig niet -heel hard- vieren. De oudste telg is op 2 december jarig en op 5 december vieren we -in ons huis en kook ik voor een weeshuis- dat de man met de baard weer naar Spanje vertrekt. Vervolgens wil ik een boom in huis en zorgt de dochter voor de rest van de aankleding in huis. En dat is alleen hier in dit huis.

Want ik wil niet weten hoe de juffen het regelen en volhouden. Er moeten lampionnen worden geknutseld, Sinterklaas, Kerst en -oja- nog wat voorstellingen die ingepland worden. Gelukkig hebben wij kinderen die dit alles niet leuk vinden en die niet actief meedoen. Oh, nee. dus, toch. De dochter die zich aansluit bij het koor en een zoon die mag meedoen met een voorstelling in het Martiniplaza. Ik gooi net iets te vaak de papieren weg die hierover gaan en moet vaak een hulplijn van een buurvrouw en of ouder uit de klas inschakelen. De zoon krijgt na de voorstelling van Jochem Myjer een roos -die nu ligt te drogen in de kast, want aangeraakt en gekregen van de schrijver van de Gorgels- dus.

Maar we hebben het weer gered. Ik was alleen maar een judowedstrijd bijna vergeten en kreeg de avond ervoor een hartverzakking, want hij werd gewogen en had de oudste al maanden niet meer op de weegschaal zien staan -moet ik ook overigens ook proberen-.

Eindelijk kerstvakantie. Kunnen we even bijtanken.

Oh, nee. We gaan de slaapkamers van de kindjes verbouwen.

Ik kan dit.

Geen reactie's

Geef een reactie