De archieven

Ik word altijd wakker met een lijstje

Ik word altijd wakker met een lijstje

Ik word altijd wakker met een lijstje in m’n kop
‘k loop de hele dag te plannen en te agenderen!
Elke morgen wakker met een lijstje in m’n kop
als ik binnenkom, dan weet ik wat iedereen moet leren!

Elke morgen gaat mijn hoofd aan. Natuurlijk weet ik wat in mijn agenda staat, met een beetje mazzel die van de man, maar ook in die van de kinderen. Dat de zoon vandaag naar de tuinen gaat, dat de juf jarig is, dat ze hun gymtas meenemen of dat de rapporten mee moeten. Vergeet ik niet dat iemand jarig is, of iemand naar het ziekenhuis moet.

Zoals Cheryl Strayed in haar podcast heel treffend zegt: ‘I am the fucking list.’ De aflevering  over Emotional Labor is dan ook een aanrader om te luisteren.

Of lees dit artikel van Gemma Hartley (of lees haar boek).  

Deze quote van Dr. Michele Ramsey, Associate Professor of Communication Arts and Sciences at Penn State Berks, over ‘emotional labor’ is ook key : “The gendered assumption is that ‘men are the problem solvers because women are too emotional,’” she explains. “But who is really solving the bulk of the world’s problems at home and in the office?”

Maar ik ben er ook wel goed in. Het regelen van kaartjes, kadootjes etc. En ik vind het leuk en de man niet. Alleen, ben ik niet geconditioneerd om dit te doen? Aangezien ik het mijn hele leven zo heb gezien en heb gedaan?

Maar sommige dingen vind ik echt niet leuk. Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor alle agenda’s, dat alles erin staat en dat als er iets niet staat -maar alleen in mijn hoofd bestaat- dat ik daar alleen verantwoordelijk voor ben. En ik wil niet de ‘nag’ zijn. En dat word ik wel, als ik op deze manier blijf doorgaan. Dus ik stop. Ik draai geen -24h/ 7 dagen in de week- diensten voor ‘emotional labor’ meer. Denk ik. 🙂 En ik weet zeker dat het goed komt.


Geen reactie's

Geef een reactie