De archieven

First Dates

First Dates

De avond dat de oppas twee uur te vroeg geregeld was, maakte dat de man en ik tijd hadden om ergens samen -lees zonder de kindjes- ergens te eten.

We zaten in een klein overzichtelijk restaurant met enthousiaste mensen. Om ons heen veel tafeltjes van twee met stelletjes. Net als die van ons. Soms wat ouder en wat langer bij elkaar. Soms was het de eerste of tweede date. Bij de ander was het ‘eerste’ weekendje weg en werd er gediscussieerd over de film die er gekeken moest worden. Ze begonnen bij PATHÉ, maar eindigden bij de films in het Forum.

Ik weet niet meer wie erover begon. Maar op een gegeven moment hadden we het over het feit dat we elkaar al 20 jaar kennen en stelden we ons de vraag of we ook in ‘deze tijd’ elkaar hadden gevonden.

‘First date’ gooit de husband op tafel. Waar zouden we naar toe gaan. Ik denk even na en antwoord: ‘Doppio’ zeg ik resoluut. ‘Jemig wat veilig’ gooit de husband ertegenin. ‘Maar ik ken daar iedereen! antwoord ik’

‘Ik ga voor het beste Italiaans ijs in de stad’ zegt hij. ‘Hebben we ook goede koffie’. Ik kijk hem scheef aan ‘Ik hou helemaal niet van ijs’, zeg ik.

Weet je wat, poging twee. Tweede date?

‘Bowlen zegt hij resoluut. Zo fout mogelijk. Als we dat overleven dan komen we wel bij date 3’. ‘Ik kan geen bal recht gooien,’ zeg ik. Ik ga echt niet bowlen. ‘Als je daar de humor niet van in zou zien, gaat het niet goed komen. Wat was jouw tweede date optie dan’? ‘Eten aan het Hoornsemeer en daarna wandelen’ is mijn antwoord.

‘Nee!’ roept de man. ‘Veel te serieus, moet je ook helemaal naartoe rijden en alles. Iets anders actiefs dan. Wandklimmen? Tering dit wordt niets met ons.’

‘Derde date dan?’, vraagt hij?

‘Bios’ zeg ik zonder twijfel. ‘Nee, zegt de man, dat kan echt niet. Ik ga voor je koken, Italiaans, met een goede fles rood. Mag jij daarna de film wel uit zoeken.’

We lachen iets te hard als we het hier over hebben. Want als iets ons bindt dan is het wel de keuze in films en series. Dus misschien zou het toch nog goed komen.

Je zou kunnen concluderen dat het een klein wonder is dat we bij elkaar zijn en dat we drie kindjes op de wereld hebben gezet.

‘Ik hoefde je alleen maar tegen te komen, dan was het wel goed gekomen’ zegt de man. ‘Dus vooruit Doppio’.

Geen reactie's

Geef een reactie