De archieven

Ouder-Kind gesprek 2.0

Ouder-Kind gesprek 2.0

‘Ping… Bericht van ‘Mijn School’.  ‘Beste ouder(s), verzorger(s), In de periode…..  staan de ouder en kind gesprek gepland.. U kunt zich inschrijven….’

Ik vond mezelf briljant en ging dit gelijk regelen. Want de meest gunstige tijdstippen -lees rond 17h op ma, di, do en gelijk na school op de woensdag en of vrijdag- zijn meestal gelijk geconfiskeerd.  Ik controleer de agenda van de man en zie een trip van enkele dagen naar Londen. Ik vind drie tijdstippen waar we allebei gelukkig van worden en sluit tevreden de app. Applausje voor mij.

De vakantie is voorbij en de maandag breekt aan. Het gesprek begint om 17h -wat dus een geweldig tijdstip is- en ik heb zelfs nog tijd over om even snel langs de AH te gaan om de broodnodige margarine te halen voor de dag erna. Ik krijg in de tussentijd updates van de man die bij zwemles zit met de jongste telg. Laten we zeggen dat er voortgang in zit. In mijn hoofd ben ik al aan het bedenken wat we gaan eten. Want de man moet om 19h ergens zijn en het wordt krap om dan nog uitgebreid te gaan koken. En nee, ik kook in het weekend niet voor drie dagen, zou ik misschien wel eens moeten doen, maar dat terzijde.

Ik bestel wat en zie dat het om 17.45 bezorgd wordt. Ik ben nog steeds in mijn nopjes. Je zou kunnen zeggen dat het allemaal redelijk soepel loopt die dag. Ik ben zelfs 15 min te vroeg op school. Ik zie alleen onwijs veel kinderen. Ouders met kinderen om precies te zijn. En als ik een stel met kind de klas uit zie komen en een ander stel -net te laat- maar met kind de klas in zie vliegen, begint er iets te dagen.  Ik pak mijn telefoon en open de app. En daar zie ik het staan ‘Ouder EN KIND gesprek’.

Kakkend. Ik bel naar huis en krijg de dochter aan de telefoon. ‘Hallo, dit is… “

‘Hey meisje.. Mama heeft een fout gemaakt….’ En ik leg het aan haar uit. Ze vindt het goed. Ik bel vervolgens de man en we kijken of we de dochter nog op tijd op school kunnen krijgen. Wat logistiek echt niet haalbaar is, besluiten we.

De deur gaat tergend langzaam open. Ik mag naar binnen. Ik kijk schuldbewust en biecht mijn fout op. ‘Ik mis een kind, zeg ik’.  Na kort overleg zegt ze: ‘dan bellen we haar toch?’ De techniek staat voor niks en via video vindt het gesprek plaats. Heel 2.0 al zeg ik het zelf. Alle afspraken gewijzigd in de agenda. Er staat nu duidelijk: KIND MEE. Alleen de jongste niet, daar mogen we zonder kind heen, wel op de details letten dus.

Ik heb de maandag overleefd. Good for me.

1 Reactie
  • Ingeborg
    Geplaatst op 12:41h, 02 maart Beantwoorden

    Hilarisch 😘

Geef een reactie