De archieven

Te vroeg

Te vroeg

De man was het weekend weg. Dit is voor de kindjes reden om zijn plek in bed met zijn drieën op te vullen. Dat mag anders nooit namelijk. Daar gaat de man niet mee akkoord. De eerste meldt zich om 19.38. De rest volgt een uur later. Ik voeg me rond 23h.

De jongste telg lag naast me. Alleen heeft hij de neiging boven op je te liggen halverwege de nacht.

Mijn trucje -met mijn hoofd de ander kant op liggen, dus aan de voetenkant- werkte beperkt.

Aangezien het gezellig druk is en ons bed niet groot, werd de jongste om 5.30 wakker. Want: ‘ik moet plassen’.

Geprobeerd werd of hij nog ongezien en ongemerkt weer terug in bed kon kruipen, maar ik was wakker. Na 20 min gaf ik hem permissie om naar beneden te gaan. Te vroeg, veel te vroeg. De rest strompelt niet heel veel later naar beneden.  En na mijn tweede kop koffie denk ik: Dit doen we vanavond anders.

De jongste heeft een feestje en komt uitgeput thuis.  Hij vindt zelf van niet en het lontje wordt steeds korter.  Na een korte aanvaring met de oudste grijp ik in. Tijd 18:23 uur. Te vroeg, maar dat mannetje kan niet meer. Ik leg hem in ons bed. Dan weet ik zeker dat hij gelijk slaapt. Na drie minuten ga ik bij hem kijken en zie hem diagonaal in ons bed liggen, slapend. Ik ben zelf moe en leg hem om 21h in zijn eigen bedje. Ik zie een leeg bed. Ga er met tegenzin in liggen, lees een boek en ga slapen.

Het is 2:56. Ik hoor een mannetje uit zijn bed klimmen. Hij opent zachtjes zijn deur, trippelt naar onze kamer en kruipt bij mij in bed. Ik heb even niet de puf om hem terug te leggen en vind een bed alleen ook niet optimaal.

Het is 6.03. Hij vraagt zachtjes: ‘ Mag ik naar beneden?’ Ik glimlach en zeg: ‘ ja’.

Ach. De man is vanavond weer thuis.

1 Reactie
  • Ingeborg
    Geplaatst op 13:13h, 15 maart Beantwoorden

    Gewoon al helemaal klaar voor de Zomertijd 😉

Geef een reactie