De archieven

Het verzetten van de klok

Het verzetten van de klok

Ik ben heel erg in mijn nopjes met iets wat ik al 10 jaar weet. Wetenschappers zeggen dat het verzetten van de klok niet goed voor het bioritme van de mens is. Het is vooral niet goed voor ouders met kinderen. En de kans is groot dat we in 2021 de klok niet meer hoeven te verzetten. Ik ben een groot voorstander van een permanente wintertijd.

Afgelopen week werd ik er fijntjes aan herinnerd dat dit weekend de tijd wordt verzet. En mijn reactie was primair en niet positief. Als je kindjes heel klein zijn, kun je nog blij zijn met het verzetten van de tijd naar de zomertijd. Immers ze zijn dan niet om 4h, maar om 5h wakker. Daar deden die van mij overigens niet aan mee; zij waren gewoon om 4h- nieuwe tijd- wakker. Omdat het kon. Gewoon om ons te stangen.

Ze zijn nu ouder en een uur minder in de ochtend is echt wel een dingetje. Mag ik je herinneren aan vorig jaar:

De afgelopen periode hebben we met militaire precisie de ochtendroutine geoptimaliseerd.  We hebben nu zelfs 30 min over. Ik kan zelfs mijn koffie opdrinken. Echt! Er gaat een wereld voor je open.

30 minuten over nu, betekent 30 min tekort volgende week. Dus om de goede vrede in huis te bewaren vanaf maandag,  zal de planning de komende twee dagen als volgt zijn:

donderdag: 7.20 klaar

vrijdag: 7.10 klaar

En dan zul je zien dat ik alles in het weekend verpruts. Tenzij ik -als een bad mom- ze ook in het weekend om 5.30 -oude tijd- wakker maak. Met een te grote wekker. Zo’n oude die heel veel lawaai maakt. Karma voor al die jaren dat ze ons hebben wakker hebben gehouden en/of wakker hebben gemaakt. Ik vind het nu al leuk.

Geen reactie's

Geef een reactie