De archieven

De kleine telg

De kleine telg

1 x per jaar neemt één van ons een kind een weekend mee. De oudste twee hadden hun moment al gehad. Maar de jongste niet. En op een gegeven moment valt bij hem dat kwartje. Het werd een dingetje.

Dus ik: ‘Waar wil je naar toe?’

Hij: ‘Naar Schier een hele week!’

Ik: ‘Een weekend’

Hij: ‘Vier dagen!’

Ik: ‘Een weekend’

En zo gingen we een week naar Schier (kidding).

Ik keek in onze agenda’s en zag een weekend dat onverwacht beschikbaar was gekomen. Een berichtje naar de man later maakte dat ik kon boeken. Klik klik klikker die klik en klaar. Het was gepland.

Ik blij, hij blij.

En dan zit je zomaar op een vrijdagavond op de boot. Ik zie dat hij blij is, maar het is voor hem onwennig. Hij weet niet waar hij moet gaan zitten -daar is natuurlijk altijd discussie over met zijn broer en zus- en kijkt mij met grote ogen aan.  Zijn broer en zus zijn natuurlijk altijd bij hem. Hij weet niet anders. En hij moet vaak dingen bevechten.

Ik denk en ik denk. Hoe ga ik dit weekend voor hem zo leuk mogelijk maken.

Ik: ‘Kind van mij’

Hij: ‘Ja? -met nog steeds grote ogen-’

Ik: ‘Dit weekend mag jij alles bepalen. Het is jouw weekend’

Hij: ‘Dus ik het zeg, dan moeten we het doen?’

Ik: -twijfelachtig- ‘Ja’

Een glimlach verschijnt op zijn gezicht.

Hij: ’Mag ik cola?’

And so it begins…..

Rond 20h arriveren we op Schier en om 20.23 uur lig ik samen met hem in het zwembad, want dat had hij bedacht. En ik haat het zwembad.  Dat gedeelte van het recreatieprogramma heb ik gedelegeerd aan de man.

De volgende ochtend stond hij om 8h bij me.

Hij: ‘Wanneer kunnen we?’

Ik: denk in mijn hoofd -waar ben ik aan begonnen- en zeg 9h.

9.03 liggen we in het zwembad. Alleen twee mensen op leeftijd hadden ook bedacht dat dit het juiste tijdstip is om baantjes te trekken. Dus geen goed tijdstip voor ‘bommetjes’. Wat natuurlijk super stom is. En we hebben het nog even geprobeerd, maar moesten voortijdig terug, want ‘zo is er natuurlijk niks aan’.

Meneer had zin in brood. Dus ik haalde brood.  Hij wilde een blauwe tandem. Dus ik regelde een blauwe tandem. Meneer wilde voetballen op het strand. Dus een bal gekocht -plus een duikbril, want die was ik vergeten- en dus stond ik vervolgens dik een uur te voetballen op het strand.

Daarna volgde nog twee sessies in het zwembad en toen gaf ik het op.

Hij: ‘Ok. dan gaan we ook nog naar de sauna’

Hij is te goed voor deze wereld.

We eten op de bank -want dat mag thuis niet- en we liggen om 20.30 op bed.

De dag erna was het zwembad te koud, fietsen was stom -koud en mistig- en hij wilde niet eten.

Ik: ‘Wil je naar huis?’

Hij: ‘Ja, wanneer kunnen we met de boot’

Dus twee boten eerder dan gepland gingen we naar huis.

Hij: ‘Heb je papa, bericht?’

Ik: ‘Zeker!’

Hij: ‘En mijn zus? Heb je gevraagd of we samen Minecraft mogen spelen?’

Ik: ‘Absoluut’

…………..

Na 10 min

…………..

Hij: ‘Wanneer komen ze..?

En toen kwamen ze thuis. Het weerzien was super. Maar zijn eerste weekend weg, is een feit :).

1 Reactie
  • Ingeborg
    Geplaatst op 08:03h, 22 mei Beantwoorden

    Heerlijk😘😘

Geef een reactie