De archieven

Slaap!

Slaap!

Ik zit in de tuin. in de verte hoor ik een baby huilen en ik hoor deze baby vaak. Het weer is meer dan mooi. Het geluid van gehuil verdwijnt tussen het gelach, gepiep van een Walkie talkie en de bbq geuren. Ik denk aan dik tien jaar geleden. Aan de eerste weken en maanden van onze eerste telg. Aangezien we toentertijd al veel schreven, pak ik het erbij. Ik lees en denk terug aan die tijd. Wat waren we moe. Heel blij, maar heel moe. Telg 1 had namelijk zijn dag- en nachtritme omgedraaid.

Dit is een stukje van het schrijven van de man toentertijd:

“We hebben een nieuwe versie van Julian gekregen. Hij is gister gereleased. Er zijn behoorlijk wat verbeteringen aangebracht, maar er komen toch ook weer wat nieuwe bugs en incompatibiliteiten aan het licht.

Belangrijkste verbetering: Algemene geluksniveau

Het algemene geluksniveau is bij Julian 0.15 aanzienlijk hoger. Dit kan worden gezien als de belangrijkste verbetering in deze versie. Het bijstellen van het algemene geluk niveau heeft een aantal positieve uitwerkingen. Zo worden ongelukkige momenten met een kleine beetje papa of mama liefde gelijk gelukkige momenten.

Nieuwe features

Andere nieuwe features van Julian 0.15 zijn de mogelijkheid om met zijn hele gezicht te lachten naar papa of mama, daarnaast is de functie “huilen” aanzienlijk minder belangrijk geworden in deze versie. De versie maakt ook efficiënter gebruik van de grondstof luiers.

Bug of Feature?

Versie 0.15 blijkt ook de hele nacht door te slapen. We weten nog niet of dit een bug of een feature is. De functie Tiet 0.15 van het programma “Jonge mama” wordt namelijk wel om de 3 a 4 uur gestart. We verwachten dat dit bij versie 0.16 van zowel Julian als Tiet beter op elkaar af kan worden gestemd.

Vreemde bugs

Julian 0.15 heeft wel wat vreemde bijwerkingen. Ten eerste heeft Julian 0.15 veel meer slaap nodig. Nadat er voeding en speelmomentjes zijn geweest is 2 uur slaap heel normaal. Voor de nachtrust is er ook een vreemde bijwerking ontstaan van de eerste beschreven feature “doorslapen”. Voorlopig wordt deze functie hamsteren genoemd. Dit betekend dat versie 0.15 met hogere frequentie meerdere kleine voedingen wil voordat de functie “nachtrust” geactief kan worden.

Uitwerkingen op programma’s van derden

Zowel het programma “Jonge papa” als het programma “Jonge mama” lijken beter te functioneren met i.c.m. Julian 0.15. De functies “Geluk” en “Liefde” lijken beter te werken en worden vaker gebruikt. Dit lijkt mede te komen door de functie “doorslapen” van Julian 0.15. “Jonge papa” en “Jonge Mama” blijken ‘s nachts meer energie te kunnen opnemen en overdag minder energie nodig te hebben.

Al met al lijkt Julian 0.15 zeer goed te kunnen functioneren op het OS huize Vletter.”

Deze versie duurde maar even, een andere versie werd snel daarop gereleased. Waarom weet ik niet en ‘s nachts was hij wakker. Hij was sowieso veel wakker. Hij vond de wereld volgens mij gewoon veeuls te interessant. Daarnaast was borstvoeding geven een kleine hel. En wat wilde ik dat graag. Ik had mijn linker hand gegeven, om dit goed te kunnen doen. Ik had continu te weinig productie, ging van de ene ontsteking naar de andere en dat kereltje had altijd honger. Geen goede combinatie kan ik je vertellen. Omdat we niet beter wisten, pasten we ons ritme aan. Ik sliep van 21h-1h -dat was de shift van de man en hij sliep van 1-6h. Ik was verantwoordelijk voor die periode. En zo hebben we vele maanden doorgebracht. Op zaterdag mocht de één blijven liggen en op de zondag de andere. Heel efficiënt. Waarbij je bij de eerste nog misschien ‘gezellig’ samen de baby ging verschonen, moest na baby nummero 2, ik de man niet eens proberen wakker te maken. Slaap was de heilige graal. Je moest het pakken als je het pakken kon. Dit betekende dat ik na de geboorte van de dochter de slaapjes zo manipuleerde dat ze gelijktijdig gingen slapen, zodat ik op de bank nog even een uurtje kon pakken.

Het heeft lang – lees een kleine 2,5 jaar-  geduurd voordat het kereltje een beetje sliep. Dat kan ik me nu niet meer voorstellen. Door de week moeten we hem nu wakker maken en dat zal met de jaren alleen maar erger worden, heb ik uit betrouwbare bron.

Ik luister naar het gehuil van de baby, niet mijn baby, het verdwijnt naar de achtergrond. Maar mijn gevoelens van 10 jaar geleden – heel veel liefde, maar ook onmacht en vermoeidheid- die blijven, altijd.

Geen reactie's

Geef een reactie