De archieven

Vakantie

Vakantie

Vakantie. De kindjes hebben over een paar uur vakantie.  Wij niet, maar op termijn -zeg twee weken- wel. Hebben we al enig idee, waar de reis heen gaat? Nee. Weten jullie al hoe? Nee. Weten jullie al hoe lang? Nee.

Want we hebben een bus en die gaan we verbouwen tot een camper. We, nee. De man, ja. Ik faciliteer en accepteer. Ik heb alleen ja en amen gezegd. Dus ‘Help mijn man is klusser’ is nog niet gebeld en ja het lijkt me -tot nu toe- nog errug leuk.

Dus ik faciliteer de dingen die bij het eind van het schooljaar horen. Ik regel, want er moeten kadootjes komen voor de juffen en meesters. De meester gaat met pensioen, dus daar moet extra aandacht aan worden besteed. Kadootjes moeten worden gehaald -besteld- voor vriendjes en vriendinnetjes die-nu al hun verjaardag vieren want in de vakantie jarig- en de laatste keer sportlessen.  

Wat ik wel heb gedelegeerd is het eindfeest. Dat is mijn persoonlijke hel. Veel kindjes en ik ben de mijne altijd kwijt. Ik probeer dan ook zwaar de oproepen te negeren voor hulp. Ik ben daar niet voor in de wieg gelegd. Ze proberen je nog wel te overtuigen met het argument, dat het maar maximaal 30 min is, maar nee. Ook al is het maar een half uur achter de bar. Iets wat ik jarenlang vrijwillig heb gedaan. Achter de bar staan dan.

Participatie op school en het zijn van ouder/ voogd/ verzorger, misschien moet je daar een gen voor hebben. Er zijn mensen -meestal de vrouwelijke variant- die dat leuk vinden. Ik heb die niet. Zouden ze moeten doorontwikkelen. En dan robotiseren, zodat men het later niet meer hoeft te doen. 

Ik vind dat ik wel bij alle kinderen iets moet bijdragen, jeweetwel participeren. Dus ik volg de tip van de buuf. Eén activiteit per kind per jaar.  En ik heb mijn target voor dit jaar al gehaald. Ik ben met elk kind ergens naartoe geweest. De tuinen (2x) De film (1x) Ik heb zelfs boodschappen -besteld- euh gehaald voor het paasontbijt. Dus ik heb het jaar weer overleefd. 

De vakantie kan beginnen. Waar die naartoe gaat? Geen idee? Hoe? Hopelijk met de bus euh camper. Die moet nog wel even gekeurd worden door de RDW. Dit is een duidelijke wordt vervolgdje 🙂

Geen reactie's

Geef een reactie