De archieven

Slapen in de bus

Slapen in de bus

Dat als je op vakantie gaat vrijwillig vierkante meters inlevert om te wonen, à la. Maar dat je drie slaapkamers opgeeft en ervoor kiest om ‘gezellig’ met zijn vijven op nog geen 10m2 te slapen is op papier niet heel logisch. Toch deden we het. Blijmoedig dacht ik nog. Het kan niet fout gaan. Of toch wel?

Dagboek entry 1:

‘Vannacht was een uitdaging. Ondanks alle goede voorbereidingen. De man moest twee keer naar de WC en hij ging mega snurken. Ik ging ervan uit dat vooral de kinderen mij wakker zouden houden, maar helaas.’

Dagboek entry 2:

‘De jongste wilde bij zijn vader slapen in ons bed. Dus ik sliep tussen de oudste twee. Dit maakte dat ik moest constateren dat niet alleen zijn vader snurkt, maar ook de oudste zoon. Dat de dochter tandenknarst en ik vaak werd gebruikt als bed voor haar benen.’

Dagboek entry 3:

‘Het gaat beter. We gaan ‘leeg naar bed’. Zeker twee keer naar de WC om ‘uit te plassen’. Nee, niet de kids, maar wij en vooral de man. Want als hij uit bed klimt, dan word ik wakker. Oh en wijn geeft venijn. Zeker als je midden in de nacht eruit moet.

Dagboek entry 4:

De oudste wil bij zijn vader slapen. Dus ik mag een tweede poging wagen. In ieder geval geen snurkende kerels in mijn bed, denk ik nog. Maar ik heb mijn jongste onderschat. Die gebruikt het hele bed. Gaat op me liggen. Draait rondjes en raakt 36 keer zijn deken kwijt. Ik heb dus een nachttaak om hem warm te houden door de deken er weer op te leggen.

………

Maar op een gegeven moment hebben we het onder controle. En slapen we zelfs uit tot een uurtje of 8.30. Iets wat ik jaren geleden niet had kunnen dromen. 

Na dik twee weken zijn we weer thuis. We hebben het prachtig gehad. Zie de posts van de man (hij maakt de mooie foto’s):

https://www.polarsteps.com/MarkV

De dochter ziet haar bed en er komt een geluid uit haar mond, wat niet anders is te omschrijven als puur geluk. We verschonen de dekens en de rest van het bed en proberen te slapen. ‘Verdomme, denk ik. Lig ik in mijn eigen bed, waar ik dagen naar uit heb gekeken en dan kan ik niet slapen.’ Ik stommel naar beneden. Zie een lege koelkast -want geen boodschappen- pak het laatste beetje appelsap. Ga weer naar boven. Gooi de deken over me heen en slaap. En dan word je wakker in je eigen bed. Niets is zo fijn als wakker worden in je eigen bed, in je eigen huis. Alleen daarom moet je op vakantie gaan in een bus.

Geen reactie's

Geef een reactie