De archieven

En dat is AAAAAAAAAAAA

En dat is AAAAAAAAAAAA

Mijn jongste telg mag afzwemmen. Hij zit in groep drie. Ik hoor je denken. Die van mij had al in groep 1 al A B en C. Jup. Ik had er graag voor getekend, maar die van mij hing twee jaar lang verticaal in het water. Hij vond zijn horizontale slag net een paar maanden geleden. Zondag mag hij afzwemmen. En dan volgt B -en misschien zelfs wel C, maar hij is nu vol overtuiging dat hij die niet nodig heeft- snel na A en dan kan de vlag uit, denk ik. Niet meer twee keer in de week naar het zwembad. En hoewel ik die ervaring heb geoptimaliseerd, ga ik het toch niet missen.

Langzaam nemen we afscheid van het volledig afhankelijke. Ze worden ouder en ik wil nu eigenlijk een cocon eromheen doen. We hebben namelijk een klein optimum bereikt. Ze zijn -redelijk- zelfstandig. In theorie zouden ze zelf hun brood kunnen smeren. Ze kunnen voor een gezette periode alleen thuis blijven, zonder dat het huis afbrandt. In de ochtend komen ze me nog een knuffel brengen en ze willen nog geknuffeld worden.

Dus stop de tijd. Een cocon en klaar. Want de dochter neem al voorbereidende maatregelen op de pubertijd en ik weet niet of daar nu al klaar voor ben.

Maar zwemles. Nog even en dan ga ik dat tijdperk verlaten. Weer een mijlpaal.

Oja. Note to self. Vergeet vandaag je slippers niet. Want natte kousen zoals vorige week is niet ok.

1 Reactie
  • Ingeborg
    Geplaatst op 07:09h, 04 oktober Beantwoorden

    Super! dikke knuffels voor jullie.
    Kan er helaas niet bij zijn. SNIK …sh…..

Geef een reactie