De archieven

One book a day

One book a day

keeps my doctor away.

Ik heb de afgelopen weken weer mijn best gedaan. En als je twijfelt over wat je moet lezen dan heb ik in de aanbieding:

In de categorie: Niet te moeilijk lekker lezen en niet teveel nadenken:

Zij die moet sterven (Millenium Serie). Tikkie voorspelbaar, maar heerlijk, vertrouwd en fijn geschreven.

In diezelfde categorie de laatste van Nicci French: Huis vol leugens. En deze kon ik niet wegleggen. Verrassend einde -terwijl het me op basis van de achterkant in eerste instantie niet zo kon boeien- en zo geschreven dat je wil weten wat er op de volgende bladzijde gebeurt.

Een boek waar ik weken naar uit heb gekeken is: the Testaments van Margaret Atwood. Het beloofde antwoord op the Handmaids Tale. En ja ik lees deze in het Engels en Nederlands, want ik ben bang dat er wat in de vertaling verloren gaat. Ze heeft gekozen om vanuit verschillende perspectieven het boek te schrijven wat even wennen is, maar uiteindelijk past het helemaal. En voor wie de serie heeft gekeken of kijkt en liever de audio versie (in het Engels) luistert, wordt je plezierig verrast. Degene die het ingesproken heeft is namelijk degene die het ook speelt in de serie.

Ik ben nog bezig met Ster van het Noorden en alhoewel het de goed wordt beoordeeld, ben ik er nog niet over uit. Misschien moet ik het over een tijdje weer proberen. Gisteren ben ik begonnen in Perfecte Resten van Helen Fields en je valt niet van je stoel van verbazing, maar het is goed geschreven.

Een uitdaging- vind ik- is om boeken te vinden voor de kids. Ik ben zelf fan van Lampje, maar ik moet veel moeite doen om de dochter en de rest ervoor te interesseren. We zijn nu met de dochter bezig in Heksenjongen van Kelly Barnhill. Er valt gelijk een dooie, dus dat kan niet fout gaan. Maar het is wel een boek, waar ik gelukkig van werd en word om mee/ voor te lezen.

Samenvattend! Wat je moet lezen:

  1. Testaments
  2. Huis vol Leugens
  3. Zij die moet Sterven

Geen reactie's

Geef een reactie