De archieven

Slow as as a turtle

Slow as as a turtle

but I run.

4 of 5 VWO. Raalte. En de docent gym had bedacht dat we een rondje ‘Drostenkamp’ gingen doen. Daar gingen mijn klasgenoten. Ik deed mijn best, maar er zat een substantieel groot gat tussen mij en de rest. En het was niet zo dat we 5 km gingen hardlopen. Drostenkamp is een vijver. Een visvijver dat wel, maar dan nog.

De docent aan het einde: ‘Misschien moet je het trainen, dan word je vanzelf beter!?’ Die vraagteken was en is terecht. Ik ging hardlopen. Ik ging zelfs 7,5 km hardlopen naar het huis van de verkering. Nou ja, hard. Voor mijn doen hard.

Sindsdien had ik een haat/ liefde verhouding met hardlopen. Ik deed het wel, maar sneller ging ik niet. En dat frustreert enorm. Vooral als je met andere mensjes traint en je ziet dat zij wel vooruit gaan. Tijdens een 4Mijl -eeuwen geleden-, viel mijn linker been uit (die viel in slaap). Dus ik naar de huisarts. Die keek me vragend aan. Maar de filmpjes van de 4Mijl leverde mij bewijs. En gelukkig had ik nu ook getuigen. Doorgestuurd ik werd en de conclusie is dat mijn longen gewoon k.. zijn.

Maar ik begon hardlopen wel heel fijn te vinden. Ik loop zo’n 2 keer per week (en in de vakanties vaker). Check mijn Fitbit (voor de ongelovigen onder ons).

Mezelf opgeven voor een wedstrijd blijft een dingetje. Want mijn tijd zal altijd beroerd zijn. En wat vraagt men aan het einde? ‘Wat was je tijd?’ Maar ik deed het. Ik liep hem in een tijd van 48 min en nog wat. Eigenlijk meer 49. En weet je wat de grap is? Mijn collega had mijn startnummer. Ik had de zijne. En hij liep/ wandelde solidair met een andere collega. Dus als je me zoekt, dan heb ik er meer dan uur over gedaan. Vind ik dan wel weer grappig.

Ik moest mijn tijd inderdaad verantwoorden/ vertellen. Ik begin nu met de riedel dat het voor mij niet zo eenvoudig is. Maar dat ik hem wel loop. En ik heb mij en mijn collega’s alweer opgegeven voor de ‘Night run’. Waarschijnlijk zal ik eindigen met de veegwagen. Maar hey. Ik loop een beetje hard.

1 Reactie
  • Ingeborg
    Geplaatst op 09:14h, 20 oktober Beantwoorden

    Lieve kind, je weet het al wel…. het zijn de genen. Vroeger, ik ben nog van voor de Mammoet!, hadden wij op de middelbare school ook een Veldloop. 2 x per jaar. Ik vond en vind alle sporten leuk om te doen, maar OMG die Veldloop. Ja ik liep ook ALTIJD achteraan. Kreeg dan een 6je voor de moeite. Ik heb het nooit laten onderzoeken maar ik vermoed ;-] dat ik ook te weinig long inhoud heb. Mijn oplossing was: Nooit meer hardlopen. Ik kan het niet. Dapper van jou en nog belangrijker je vindt het leuk.
    Liefs mam,

Geef een reactie