De archieven

Feestje!

Feestje!

Ik ben niet in de wieg gelegd voor het organiseren en uitvoeren van ‘kinder’ feestjes. De versie met bezoek aan de bioscoop had ik eindelijk onder de knie en had ik geperfectioneerd. Maar meneer wilde een zwemfeestje. Hij is in december jarig, dus mijn antwoord was als volgt:

  • ‘Als het warmer wordt ok?’

Warmer werd het, maar mijn zin om het te organiseren niet. De lente en zomer kwamen en gingen. Het ontwijkend gedrag bleef. De verjaardag van de jongste telg naderde en de oudste telg begon steeds meer vragen te stellen. Hij begon zich toch dingen te herinneren. Dingen die ik had toegezegd en dus dat hij nog een tegoed open had staan. Gelukkig was de beste vriend van de telg aanwezig en die zei:’ Hey ik heb ook nog wat openstaan bij mijn moeder’.

Ik stuurde -voor mijn doen best wel snel- een berichtje naar de betreffende moeder. Plannen werden gesmeed en een datum werd geprikt.

De uitvoering viel ook ontzettend mee. Zelfs dat het een zwembad betrof. Ik haat het zwembad. Een andere vader zei: ‘neem een boek mee!’ Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij had gewoon gelijk. De kindjes vermaakten zichzelf. Je voert ze om 17h wat eten en zet ze daarna onder de douche. Je controleert vervolgens of je alle 11 bij je hebt en of ze ook alle tassen hebben. Wat meestal bij twee of drie niet het geval is. Vervolgens drop je ze thuis weer af.

Het grote voordeel van dit feestje. Je deelt alles. De smart, de organisatie, uitvoering en de kosten. DIT HAD IK JAREN GELEDEN MOETEN BEDENKEN.

Dus ik alvast in overleg met de dochter.

‘Mam, ik wil eigenlijk een klassenfeest’.

Ik: ……………

Geen reactie's

Geef een reactie