De archieven

Su(r)prise!

Su(r)prise!

Nu riep ik heel hard dat ik het relatief rustig had. Dat heb ik geweten. Ondanks dat we corona-proof de verjaardag van de oudste vieren (de derde verjaardag in 1,5 mnd). Was er nog een ander iemand jarig op 5 december en die vindt het nodig om het ook op 4 december te vieren. De kindjes moesten tevens nog een suprise maken van die vent (gedichten niet vergeten)!.

Ik ben daar dus niet goed in. Ik zorg dat alles in huis is, maar de uitvoering?! Iets in mijn hoofd zorgt dan voor kortsluiting.

Ik stel het uit. Ik kreeg nog even een kleine hartverzakking. De dochter noemde -terloops, tussen de bedrijven door- dat de su(r)prise donderdag in de klas moest zijn. Ik vraag het na en hoor het woord woensdag (ik luister niet naar de zin die daarop volgde, want kortsluiting). In mijn hoofd ben ik de planning aan het doornemen. Wanneer doen we wat. En wie doet wat?

Een paar uur later. Ik beluister nogmaals de tweede bijzin. Het betrof een andere school (In gedachten bij die ouders).

Wij werden ‘gelukkig’ dringend verzocht om vrijdag de surprise in te leveren. Vrijdag 4 december. De zoon is 2 december jarig. De schoonmoeder komt 2 december. Zij kan dit heel goed, weet ik uit persoonlijke ervaring. De zwager komt ook. In mijn hoofd wordt het al rustiger.

De woensdag komen de kindjes om 12.30 uit school. Mijn schoonmoeder en mijn zwager volgen om 14.30. Zij weten nog van niks. En na de cake met slagroom -de taart had ik voor de zaterdag besteld- breng ik niet zo voorzichtig het onderwerp ter tafel. Ik denk niet dat zij hun woensdagmiddag zo hadden bedacht, maar flexibiliteit is een competentie.

Met militaire precisie werd het project ‘Surprise’ uitgevoerd. De volgende dag, zou de man middels wat kunst- en vliegwerk de details toevoegen – Ik had natuurlijk een hele belangrijke meeting met de liefste vriendinnetjes van de Stichting, ik moest vervolgens de dochter ophalen bij Vrijdag– en de gedichten worden gezamenlijk uit de losse pols van de man geschud.

4 december worden om 8.15 de kindjes gedropt. Het is weer gelukt.

Nu nog 5 december. Ik loop wat achter op de planning, 75% van de cadeautjes moeten nog worden gekocht… Gelukkig heb ik een lieve collega die geweldige taarten maakt en heeft geholpen met inpakken. En dan nog de gedichten…. Ik ben hier niet voor in de wieg gelegd. Ik heb andere kwaliteiten…

Geen reactie's

Geef een reactie