De archieven

Thuisonderwijs

Thuisonderwijs

De kans is groot dat we de komende vier weken thuis les blijven geven. Ik klaag en huil uit bij mijn vriendinnen. En dan gaat die knop om. Ik pak alle documenten en maak dit keer de planning. De rollen zijn omgedraaid. Mark is deze week druk en zit ’s ochtends vast in afspraken.

Maandag

We worden laat wakker. Een kind verplaatst zich naar de douche, de andere voegt zich. Ik loop de trap af en maak koffie, smeer brood en de kindjes druppelen de keuken binnen. Robin is wat van slag, want misschien redt ze 9h niet. Ik maak een staart in haar haar en zeg dat het goedkomt. Vijf minuten voor tijd hobbelt ze naar boven. Eise heeft ook zijn weekstart en groep vier is hilarisch om te volgen. Ik vraag of Juul nog hulp nodig heeft, maar die redt zich. Robin krijgt in de tussentijd nog het dringende verzoek om deze week wel haar nieuwsbegrip te maken -MAAR DAT STOND NERGENS!- en ik vind dat ik nu zelf wel kan douchen. Ik kijk in mijn agenda en bereid me voor op deze week. Het is wat rustiger dan vorige week. Die middag mag ik naar kantoor voor een ‘Noodzakelijke Meeting’. Tof om enkele collega’s weer even te zien. Er gebeuren natuurlijk weer dingen en ik ben later thuis dan gewenst, maar de kop is eraf.

Dinsdag

Na een onrustige nacht, waar veel dingen in mijn hoofd spelen, beginnen we rustig deze ochtend. Mark heeft zijn hardlooprondje al gehad, maar ik sla even over. Ik help de kindjes met opstarten en spring onder de douche. Mijn eerste meeting is om 9.30. Om 10h staat Eise naast me en deelt met een grote grijns op zijn gezicht dat hij klaar is. Dat kan dus niet, denk ik. Hij vindt van wel en de korte versie is dat hij wint. Ik moet dus een alternatief vinden. Gelukkig heeft de juf een ‘plan de campagne’ gemaakt voor kinderen zoals de jongste. Ze mogen van papier een brug bouwen. Dit behoort niet tot mijn specialiteiten en besteed ik uit aan Mark.

Het schiet in mijn schouder. Ik krijg mijn arm niet meer omhoog. Heel handig ;(

Pizzasessie met het werk. Ik denk dat vandaag gekookt heb.

Woensdag

Wakker worden, dochter onder de douche zetten en klaar maken voor dyslexie. De jongste woont voorlopig nog in zijn Onesie, maar ik overtuig hem wel dat een schone onderbroek voordelen biedt. Na de dyslexie vertrekken we voor een uurtje naar kantoor, want ons huis wordt schoongemaakt en zijn we niet welkom in ons eigen huis. Kindjes zijn wel redelijk op. Dus we doen een middagje niks.

Donderdag

Het is 9.37 als Eise zich meldt. Ik verzin wat extra werk en zet hem achter basispoort. De andere twee redden zich redelijk. Af en toe spring ik bij.

En Toff nieuws! We krijgen een neefje! Dit nieuws kwam ik Julian brengen, maar de timing was belabberd. Ik heb gemerkt dat ik niet zomaar binnen moet komen als de concentratie daar is. Dit levert ook hier weer tranen op. ‘Ik was bijna klaar, mama’. De lontjes zijn kort. Ik moet hier wat mee. We mogen wel weer wat relaxter zijn. Wat werkt zijn de fietslampjes aan de deur. Ook voor de kinderen! Een uitkomst.

Vrijdag

Een dag dat ik even kilometers kan maken voor het werk. Het weekend is gearriveerd, voordat ik er erg in had.

Zaterdag

Mams is jarig en we vieren het digitaal. Ik weet het. Het is wat het is, maar op dat moment is het echt wel even stom.

Epiloog

Als ik dit schrijf is het alweer dinsdag, beginnen de dagen weer op elkaar te lijken. Komen we in het ritme met thuisonderwijs en verdelen we de aandacht zoveel mogelijk. Gaat het perfect?? Hahahaha…. Maar het gaat. Wel vinden we dat we meer kunnen bijdragen aan degene die het even lastig hebben of juist momenten alleen nodig hebben. We kunnen sowieso extra opvang bieden, mocht je even omhoog zitten. Schroom niet om ons te bellen/ appen/ berichten. Wij zijn hier!

Geen reactie's

Geef een reactie